- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 106054 - 86/4
- وزن: 0.90kg
- UPC: 150
کلیات تاریخ تمدن جدید
نویسنده: عباس اقبال
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 440
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1331 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ با سلفون جلد سازی شده
مروری بر کتاب
مصور
برای سال ششم دبیرستانها مطابق برنامه جدید وزارت فرهنگ ؛ شامل تاریخ تمدن جدید در اروپا و ایران
در سدههای 16 تا 19 میلادی ؛ دوران تکوین فرهنگ جدید غرب ، آمیزهای از فرهنگ صلیبی و فرهنگ باستانگرایانهی رنسانس بر پایهی انگارهی جدید «تمدن» قرار گرفت که معنایی کاملاً مغایر با معنای ابنخلدونی آن داشت. این انگارهی جدید از «تمدن» هم اروسنتریستی بود و هم در ستیز و خصومت با جهان اسلام. بهرغم تأویلهای جدید که در تاریخنگاری غرب از مفهوم «تمدن» انجام گرفته، در تاریخنگاری رسمی این روح اروسنتریستی، غلیظ یا رقیق، غلبه داشته است....
استاد عباس اقبال آشتیانی، از مورخان و محققان نامی دوره معاصر و کسی که شیوه تحقیق علمی را در ایران رواج داد، در سال 1276 هجری قمری در خانوادهای تهیدست در شهر آشتیان به دنیا آمد. در کودکی به علت فقر و تنگدستی چندی در مغازه درودگری کار میکرد ولی در ضمن کار به مکتب نیز میرفت و مقدمات علوم را در زادگاه خود فرا گرفت.
در دوران نوجوانی به تهران آمد و به مدرسه دارالفنون راه یافت و پس از فراغت از تحصیل به سبب امتیازهای درخشانی که کسب کرده بود در همان مرکز مشغول به تحصیل شد. اقبال آشتیانی به تدریج در مدارس معروف دیگر تهران از جمله دارالمعلمین، مدرسه سیاسی و مدرسه نظام نیز به تدریس پرداخت و با جمع کثیری از نویسندگان معروف آن عهد آشنا شد. عباس، از سال 1297 همکاری خود را با مجله دانشکده که از مجلات ادبی معروف بود و با مدیریت ملکالشعراء بهار منتشر میشد، آغاز کرد. وی سپس با آشنایی با مشاهیر و دانشمندان آن روزگار مثل رشید یاسمی، سعید نفیسی، عبدالعظیم قریب و غلامحسین رهنما به تآلیف مقالات تاریخی و ادبی در مجلات معتبر ادبی آن روزگار پرداخت.
استاد عباس اقبال در سال 1304 شمسی به عنوان منشی هیات نظامی ایران به پاریس رفت و با استفاده از فرصت به تکمیل معلومات خود پرداخت و موفق به اخذ درجه لیسانس زبان و ادبیات از دانشگاه سورین شد. اقبال در سال 1308 به ایران بازگشت و در پی دعوت وزارت فرهنگ، اقدام به تألیف کتب تاریخی مختلف برای تدریس در دبیرستانها و شعب علوم انسانی مدارس عالیه ایران نمود.
در سال 1313 که نخستین سنگ بنای دانشگاه تهران نهاده شد، اقبال به سمت دانشیاری دانشکده ادبیات دعوت شد؛ سپس به مقام استادی رسید و پس از تأسیس فرهنگستان ایران نیز به عضویت آن انتخاب شد.
وی در سال 1323 مجله ادبی و تاریخی یادگار را که در نوع خود بینظیر بود، منتشر کرد و تا سال 1328 که این مجله براثر مشکلات مالی تعطیل شد، مدیریت آن را بر عهده داشت. استاد عباس اقبال آشتیانی در سال 1328 هـ.ش به عنوان نماینده فرهنگی ایران به ترکیه و سپس به ایتالیا رفت و در سال 1334 در شهر رم بدرود حیات گفت.
اقبال آشتیانی از دانشمندان پرشور و فعال دوره معاصر ایران بود که در رشتههای زبانشناسی، تاریخ، ادیان و جغرافیا تخصص داشت و آثار مختلفی در این رشتهها از خود بر جای گذاشت که هر یک در نوع خود بینظیرند. از مهمترین کارهای عملی وی علاوه بر تألیف دهها کتاب نفیس و ارزشمند، جمعآوری و تصحیح نسخههای خطی کمیاب و گرانبهای تاریخ ایران است که تصحیح و حواشی و تعلیقاتی که وی بر این نسخههای خطی نوشته، حکایت از معلومات عمیق تاریخی و ادبی وی دارد.
عباس اقبال آشتیانی از نخستین مردان قرن اخیر است که با روش صحیح و علمی و روشمند، در رشتهای چند از علوم و فنون، خاصه در تاریخ، جغرافیا و تمدن جدید، کتابهای سودمند تألیف کرده است و بیشترین امتیاز او علاوه بر خدمات گرانبها در حیطهی فرهنگ و تاریخ – پیشرو بودن در تحقیق به روش جدید علمی در ایران است. اقبال زمانی قلم به دست گرفت و تحقیق در راهی ناشناخته و ناهموار را آغاز نمود که هیچ هدف و برنامهی مشخص تحقیقاتی در کار نبود، او و معاصرانش از جمله ملکالشعرا، بدیع الزمان فروزانفر، علامه محمد قزوینی و... با مجموعه آثاری که منتشر ساختند، تحقیقات ایرانی را برنامهریزی کردند.