- موجودی: موجود
- مدل: 176020 - 5/4
- وزن: 0.50kg
کلی ها
نویسنده: هیلری استنیلند
مترجم: نجف دریابندری
ناشر: کارنامه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
“کُلّی ها” ما را در مقابل آن چیزهای کُلی که به آن کمتر اشاره شده قرار می دهد. البته اشاره ای به آن نمی کند و تاریخچه ای هم از آن ارائه نمی دهد. چیزهای جزئی همواره مورد بررسی قرار گرفته اند، مثلِ: انسان- حیوان و… اما چیزهایی مثل نوع انسان- نوع حیوان، که کلیّات را در بر می گیرد، مورد بررسی واقع نشده است. اصطلاح “کلی” نخستین بار توسط ارسطو وارد فلسفه شد، اما پیش از او افلاطون با نام های دیگری به آن پرداخته بود.
در فصل اول کتاب به نظریات این دو راجع به این موضوع پرداخته شده است. فلسفه کلّی ها یک فلسفه رئالیستی (واقع گرا) است. شاید به دلیل مجرد و فنی بودن این امور، عموم نتوانند به آن علاقه ای نشان دهند، اما آن چیز که مسلم است برای اینکه بتوانیم فلسفه را درک کنیم، ناچاریم که به این مسایل بپردازیم. در واقع درک کُلّی ها پیش زمینه ای است برای درک فلسفه کلّی ها از آن نوع هستی هایی هستند که وجودشان طرح سوال می کند.
اما چیزی نیست که بشود از طریق حواس ادراک درک شود. در بخش های دیگر از این کتاب، مولف تفاوت بین کلّی ها و جزیی ها را نشان می دهد. البته شباهت هایی هم میان آنها وجود دارد. برتراند راسل (فیلسوف و جامعه شناس) در یکی از کتاب های خود می نویسد: این قاعده های کلی برای کسانی مناسب است که کمال را بر زندگی ترجیح می دهند، نه آنها که زندگی را بر کمال ترجیح می دهند.