دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کشمیر ؛ بهشت زخم خورده

کشمیر ؛ بهشت زخم خورده
درحال حاضر موجود نمی باشد

کشمیر ؛ بهشت زخم خورده

نویسنده: الطاف حسین
مترجم: فریدون دولتشاهی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

تاریخ ماضی را ما نمی توانیم تغیر دهیم اما با شناسائی عوامل انحطاط و آسیب شناسی گذشته خود می توانیم با برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده مسیر آینده خود را تغیر دهیم. آینده خوب و با نشاط داشته باشیم.
کشمیر در قلب آسیا ، شمال شبه قارة هند قرار دارد و از شمال و شرق با چین و از شمال غربی با افغانستان و از غرب با پاکستان و از جنوب با هند دارای مرز مشترک است و یک باریکه به نام واخان آن را از جمهوری تاجیکستان و ازبکستان جدا می سازد.

کشمیر از سه منطقه تشکیل شده است که منطقه شمالی شرقی در اختیار چین ، شمال غربی در اختیار پاکستان و مناطق دیگر نیز در اختیار هند قرار دارد.

● ویژگیهای سیاسی این منطقه:

۱) کشمیر در قلب آسیا و در میان کشورهای چین و هند و پاکستان قرار دارد.
۲) پنج رود خانة مهم سند ، جهلم ، چناب ، راوی و ساتلج که از کوههای کشمیرسرچشمه می گیرد و یا از این سرزمین می گذرند.
۳) شاهراه ارتباطی، نظامی قراقروم که در کشمیر پاکستان واقع شده است اهمیت این منطقه را بیشتر نمایان می سازد.
۴) ارتفاعات شمال کشمیر به سان سنگر مستحکمی در دفاع از هند انگاشته می شود. پس از استقلال ، سه جنگ بین هند و پاکستان برای دست یابی به این ارتفاعات صورت گرفت.
۵) کشمیر بین دو کشور هسته ای مورد منازعه قرار گرفته است که هر آن امکان درگیری بین آنها وجود دارد.

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تمام دنیا به ویژه در منطقه کشمیر(هند) بازتاب چشمگیری داشت و یک دلگرمی برای مسلمانان کشمیر (هند) بوجود آورد مردم مظلوم کشمیر که تا آن زمان با صبر و شکیبائی منتظر سرنوشت خود بودند با ظهور انقلاب اسلامی ایران، روح تازه به پیکرشان دمید و سبب گشت تا در میدان سیاست حضور فعال تری داشته باشند.

مردم مسلمان کشمیر (هند) وقتی دیدند که با راه مسالمت آمیز نمی توانند حقوقشان را بدست بیاورند، مجبور شدند انتفاضه جدید و مسلحانه به راه بیندازند. لذا عموم مردم چه شیعه چه سنی حتی زنان کشمیر از سال ۱۹۸۹ میلادی قیام خونین جدیدی را شروع کرده اند که تا اکنون بیش از صد هزار شهید ، دهها هزار خانه و کاشانه ها، میلیاردها روپیه و حتی از همه عزیزتر ناموس خود را در این راه قربان کرده اند. اماشیعیان کشمیر در حالیکه همه شان شیعه امامیه هستند حداقل درچهار گروه متفرق هستند:

۱) گروه مصطفوی، حامیان آقای سیدمصطفی و الآن فرزندش آقای سید حسن الموسوی رئیس و رهبر این گروه هستند.
۲) گروه محمدی، حامیان آقای سیدمحمد فضل الله موسوی.
۳) گروه افتخاری ،حامیان آقای مولوی افتخار حسین انصاری.
۴) گروه عباسی حامیان آقای محمد عباس انصاری. در اصطلاح دو گروه اول، را فرقه جدید و دو گروه آخر را فرقه قدیم می گویند.

رئیس هر گروه روحانی وابسته به دو خانواده معروف موسوی ها و انصاری ها است. این فرقه بندی بین شیعیان کشمیر به قدری شدید است که بعضی اوقات طرفداران یک گروه با گروه دیگر ازدواج نمی کنند و گاهی اتفاق افتاده است که اگر کسی دختری از فرقه دیگری گرفته بود زمانیکه بین حامیان آنا اختلافی می افتد او در حالیکه که آن زن همسر اوست ، او را طلاق می دهد. تاکنون صدها مورد درگیری بین هواداران این فرقه ها بوجودآمده است که در بعضی از روستاها این درگیری تاحد قتل ادامه پیدا کرده است.

بین رؤسای گروهها معمول است که اگر رهبر یک گروه از کسی یا چیزی حمایت می کند حتماً رهبر گروه دیگر مخالف آن عمل می کند. مثلاً قمه زنی و حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی یک مسئله کوچک بود که با یک سخنرانی رهبر گروه تمام شیعیان آن را ترک می کردند اما چون رهبران دو گروه زودتر از دو گروه دیگر از آن حمایت کردند. دوگروه دیگر به مخالفت آن برخاستند که بیش از گذشته باعث اختلاف و درگیری میان شیعیان شد.

همان طور درباره رؤیت هلال که هر سال بین شان اختلاف می افتد. در نتیجه هرسال بین شیعیان بجای یک عید دو الی سه عید اعلام می شود. شیعیان کشمیر همزیستی مسالمت آمیزی با دیگر ادیان و مذاهب بویژه با اهل سنت دارند و هیچ نوع اختلاف و درگیری با ادیان و مذاهب دیگر ندارند و مثل دو برادر در کنار هم زندگی می کنند.

بعد از آخرین درگیری که درسال ۱۸۷۲ میلادی بین شیعیان و اهل سنت اتفاق افتاده است دیگر گزارشی از درگیری بین شیعیان واهل سنت اعلام نشده است اگر هم جائی اتفاق افتاده است آن درگیری محلی و سطحی بوده است که به مناطق دیگر سرایت نکرده است.

درکشمیر شیعیان و اهل سنت به راحتی در اجتماعات یکدیگر حتی در پشت سر یکدیگر نماز می گذارند بویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فضا بطور کلی در کشمیر عوض شده است و در نتیجه آن، شیعیان واهل سنت بیش از بیش به یکدیگر نزدیک شده اند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات