دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کشتی به خشگ راندن

کشتی به خشگ راندن

نویسنده: حسن حاج سید جوادی
ناشر: مهتاب

زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 

مروری بر کتاب

مجموع مقالات ادبی - طنز - اجتماعی و...

دکتر حسن صدر حاج‌ سیدجوادی، روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه تهران، دکترای ادبیات فارسی دارد. از جد مادری به «منتظم‌الملک وزیر» می‌رسد و از پدر به مبارزان مشروطه. پنج برادر دارد و مقاله‌نویس معروف اوایل انقلاب، «علی‌اصغر حاج سیدجوادی» برادر بزرگتر اوست؛ او زمانی سردبیر روزنامه اطلاعات بود.

حسن صدر حاج‌ سیدجوادی کتاب‌هایی در زمینه مسایل اجتماعی و ادبی دارد. کتاب «کشتی به خشک راندن» یکی از آن‌هاست که در وصف آن دکتر محمدعلی جمالزاده در نامه‌ای به تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۵۷ می‌نویسد:
«نظر به شلوغی و درهم برهمی جامعه بیچاره و باز هم تاریخ‌های دیگر گوناگون... من سال‌هاست که در آسمان مملکتمان در افق نویسندگی، صداقت و دلسوزی ستارگانی را سراغ کرده‌ام که شمار آن‌ها به انگشتان دست نمی‌رسد و شما را یکی از آن‌ها تشخیص داده‌ام... و چه بسا بر انگشتان و قلم شما بوسه داده‌ام...»

به مصدق عشق می‌ورزد و درست در روز کودتا مقاله «شاه هنگامی که از ایران فرار کرد تابوت سلطنت را هم با خود برد» را نوشت. می‌گوید می‌دانست آن روز، روز کودتاست؛ دکتر خلیل ملکی به او گوشزد کرده بود.

حسن صدر حاج‌ سیدجوادی، ۶۰ سال پس از کودتای ۲۸ مرداد، در گفت‌وگو با «تاریخ ایرانی» از مصدق دیروز و امروز و فردا می‌گوید؛ از نقشی که مصدق بر تار و پود ذهن ایرانیان زده و نقشی که ایرانیان امروز در ذهن خود برای او قائل هستند.

دکتر حسن صدر حاج سید جوادی روزنامه‌نگار، نویسنده و مترجم پیشکسوت سحرگاه بیست و هشتم خرداد ماه جاری دارفانی را وداع گفت و به سرای باقی شتافت.

وی به سال ۱۳۰۸ خورشیدی در خانواده‌ای از اعاظم قزوین متولد شد و پس از پایان تحصیلات در دانشگاه تهران و اخذ دکترای ادبیات تطبیقی با درجه ممتاز از دانشگاه سوربن فرانسه به ایران بازگشت و به فعالیت‌های علمی، آموزشی و مطبوعاتی‌اش ادامه داد.

مرحوم دکتر حاج سید جوادی در اوایل دهه پنجاه سردبیر روزنامه اطلاعات و مدیر مرکز آرشیو و اسناد مؤسسه مطبوعاتی اطلاعات بود و علاوه بر نگارش مقاله‌های پرشمار انتقادی، به تألیف، تدوین و ترجمه‌ ده‌ها کتاب علمی، ادبی و تاریخی پرداخت و در عین حال با روزنامه فرانسوی زبان «ژورنال دو تهران» نیز همکاری داشت. ب

رخی از آثار دکتر حاج سید جوادی از این قرار است، دستورنویسی فارسی در شبه قاره هند، فارسی و تاریخ ادبیات، مقایسه سعدی و حافظ از نظر غزلسرایی و سبک شناسی، کشتی به خشکی راندن، داستان‌های قرآن و بوستان سعدی برای کودکان و نوجوانان و آخرین تألیف او به نام «فرهنگ مواد مخدر» که مجموعه‌‌های مرجع برای پژوهشگران در این حوزه است.

دکتر حاج سید جوادی همچنین از بنیانگذاران مدرسه عالی مدیریت شمیران بود. عنوان یکی از مقاله‌های دکتر حاج سید جوادی قبل از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ که بازتاب گسترده‌ای داشت، به این شرح بود:
«شاه هنگامی که از ایران فرار کرد، تابوت سلطنت را هم با خود برد»


فهرست

  1. چرا آژیرها به صدا در میایند؟
  2. طوق لعنت ریش
  3. کارگر کم نیست کارآمد کم است
  4. وقتی آدم از بهشت رانده شد
  5. راه حلهای استثنایی برای مشکل استثنائی
  6. انسان امروز و انسان ۲۰۰۰
  7. نمایشگاه یا قهوه خانه
  8. هنر رابطه ای با بدآموزی ندارد
  9. شاعرانی که از هویج صفت تفصیلی می سازند
  10. مدارس ملی و دولتی
  11. فقط یک چراغ نفتی
  12. نوعی بازارگرمی
  13. اخلاق از دست رفته
  14. من مدعی العموم نیستم ولی…
  15. طبیب غزنین…
  16. یک مقایسه
  17. معجزه آبهای معدنی
  18. سگی بجای مردمی
  19. رابطه تراکتور با اسپند
  20. کاریکاتور فارسی
  21. راه حلهای آسان

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات