- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 143261 - 9/1
- وزن: 0.40kg
کتاب پنجم دینکرد
نویسنده: ژاله آموزگار - احمدتفضلی
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 237
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
آوانویسی ، ترجمه ، تعلیقات ، واژه نامه، متن پهلوی
دینکرد به صورت تحت اللفظی به معنای تألیف دینی است. دین در اینجا به معنی روایات و کتابهای اوستا و زند است، فلذا نامگذاری این کتاب بیانگر آن است که دینکرد کتابی مبتنی بر اوستا و تفسیرهای آن بوده است.
این اثر بزرگ شامل نه کتاب بوده که کتابهای یک، دو و همچنین قسمتی از جلد سوم آن از بین رفته است. دینکرد را همانند بندهش، باید نوعی تألیف به شمار آورد که محصول تعلیمات سالیان داراز است. دینکرد در نهایت توسط آذر فرنبغ فرخزادان و سپس توسط آذر باد امیدان گردآوری شده است. نویسنده اخیر این کتاب را برخاسته از الهام دین مزدیسنی میداند.
در این کتاب که بهرام فرهوشی آن را «یک دانشنامه دینی و علمی»، و فریدون فضیلت آن را «گرانْسنگترین بُنْنوشتِ پهلوی از دانایان پیشین» میخواند، در زمینههای زیر سخن به میان آمدهاست: الهیات، فلسفه، اسطورهشناسی، کلام، عرفان، اخلاق، آداب دینی، زندگانی زرتشت، پیدایش جهان، سزاشناسی (حقوق)، سیاست، شهرداری و کشورداری، منطق، ریاضیات، هندسه، فیزیک، اخترشناسی، پزشکی و دانشها و شاخههای دیگر.
پنجمین دفتر دینكرد، بیشتر به چگونگی زندگی بر پایه آموزههای آیین زرتشتی میپردازد. آموزگار و تفضلی، نخست این دفتر را در پاریس و به زبان فرانسوی به چاپ رساندند. پنج سال پس از آن، آموزگار آن را با برگردان فارسی و پارهای ویرایشها، در تهران به چاپ رساند.
در این كتاب، متن پهلوی [بر پایه ویرایش مادن] و آوانگاشت آن نیز دیده میشود كه برای خواننده بسیار سودمند است