- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158119 - 120/3
- وزن: 0.70kg
کتاب نمایش
نویسنده: خسرو شهریاری
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 690
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور
فرهنگ واژهها ، اصطلاحها ، سبکها و جریانهای نمایشی
این اثر فرهنگ واژهها، اصطلاحها، سبکها و جریانهای نمایشی به اضافه کتابشناسی نمایش، معرفی تالارها، تشکیلات، تماشاخانهها و گروههای نمایش در ایران را در برمیگیرد.
تئاتر یکی از انواع هنرهای زیبا محسوب شده که به صورت مشارکتی و زنده انجام می شود و بازیگران آن، یک رخداد واقعی یا تصویر ذهنی را در محلی خاص و معین اجرا می کنند.«تئاتر» واژهای است یونانی در لغت به معنای چیزی که به آن نگاه میکنند. در فارسی به تئاتر «نمایش» یا «تماشا» میگویند. تاریخچه تئاتر مربوط به یونان باستان و رم درقبل از میلاد مسیح میباشد.
پیشینه تئاتر به رقص های اولیه بشر بر می گردد که برای تسخیر نیروهای خارج از کنترلش استفاده می شد. تئاتر جزو هنرهای هفتگانه به حساب می آید و سرچشمه ی آن از مراسم ها و آیین هاست مانند مراسم های عزاداری و عروسی و ..
لازم به ذکر است که این سبکها مختص و منحصر به هنر نمایش نمیباشد و در اصل یک سبک و روش و تکنیکی است که تمامی هنرها را در بر میگیرد و هنر نمایش نیز چون سایر هنرها از این سبکها متاثر میباشد و در سراسر دنیا و کشور خودمان اجرا میشود … اما بسیار دیده ام که بسیاری که ادعای کارگردانی میکنناد حتی تفاوت بین رئالیسم و سورئالیسم را نمیدانند … و تاکیدم بر توضیح مختصر این سبکها در حوزه سبکهای نمایشی و انواع سبک تئاتر میباشد . سبکهای هنری یا بهتر است بگویم سبکهای نمایش به شرح زیر میباشند :
اکسپرسیونیسم ( Expressionism)
تئاترپوچی (Absurd)
دادائیسم (Dadaism)
رومانتیسم (Romanticism)
رئالیسم (Realism)
سمبولیسم (Symbolim)
سورئالیسم (Surrealism)