- موجودی: موجود
- مدل: 205084 - 53/6
- وزن: 0.30kg
کتاب سیاه گرسنگی
نویسنده: خوزه دوکاسترو
مترجم: پرویز مهرگان ( خلیل ملکی )
ناشر: گام
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 94
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
نویسنده در سال 1957 بیانیه ای منتشر نموده و تقاضا میکند که مردمان خیره خواه دنیا برای مبارزه باگرسنگی یک سازمان جهانی را بوجود بیاورند و در این بیانیه وضع رقبت بار گرسنگی در ممالک توسعه نیافته جهان را تشریح میکند. درپیاین اعلامیه عده ای از شخصیت های جهان بوی پاسخ مثبت میدهند.
نویسنده اعتقاد دارد که کره زمین می تواند چندین برابر جمعیت فعلی خود را نان بدهد و این نظریه که عامل سیه روزی را ابنای آدم می دانند و در نتیجه جنگ و حتی استفاده بمب اتم را تجویز می کنند رد می کند. در این کتاب کوشش شده که تمام جوانب و وجوه مبارزه ای که باید به مقیاس جهانی گرسنگی بعمل آید در نظر گرفته شود و فلسفه نامگذاری کتاب به گرسنگی سیاه نیز به این خاطره بوده که بدبختی و سیه روزی جهان ما را تشریح می کند ومناطقی که گرسنگی در آنها حکمفرما است چون لکه های سیاه و برجسته در نقشه های جغرافیای انسان نمایان میسازد.
طبق آمار دقیق 19 کشور از متمولترین کشورهای جهان 16 درصد جمعیت جهان بابیش از 70 درصد عایدات جهان را بخود اختصاص داده و در مقابل 15 کشور جهان با 50 درصد جمعیت فقط 10 درصد عایدات جهان را بخود اختصاص داده و در اثرکمبود مواد غذائی عمر متوسط کشورهای توسعه نیافته 30 سال و مرگ ومیر نوزادان را 220 در هزار و این در حالی است که عمر متوسط در کشورهای ثروتمند 65 سال ومرگ و میر نوزادان 30 در هزار است و اعتقاد دارد که از مجموع 2500 میلیون نفر روی کره زمین 1700 میلیون نفر نتوانسته اند خود را از حلقه گرسنگی نجات دهند و این ضعف گرسنگی و عقب ماندگی شامل 66 درصد مردم جهان میباشد.
مولف به منظور پر کردن خلاء ناشی از فقر و گرسنگی معتقد است بایدعلم اقتصادتازه ای بوجود بیاید یا اینکه اطلاعات مربوط به مسایل پیشرفت را با تعمق بیشتری مطالعه کرد . و با کمک روشهای صنعتی میتوان بازده محصول کار انسانی را بالا برد ودر زمینه کشاورزی به کمک آنها شتافت و ابزارهای صنعتی مورد نیاز کشاوزان را از قبیل مواد شیمیائی و ...