- موجودی: موجود
- مدل: 163138 - 53/4
- وزن: 0.40kg
کتاب اروپا 4
به کوشش: علی فلاحی
ناشر: ابرار معاصر تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ویژه روابط اروپا و امریکا
دیپلماسی بازرگانی فرا آتلانتیکی ، دستور کار جدید تجاری اروپا و آمریکا در محیط جدید امنیتی
مناسبات اروپا و آمریکا ، همسویی یا ناهمسویی
مناسبات فرا آتلانتیکی ، ارزیابی روابط اتحادیه اروپا و آمریکا
مولفه های رقابت و همکاری اتحادیه اروپا و آمریکا در آسیای جنوب شرقی
سیاست خارجی ایالات متحده در قبال گسترش اتحادیه اروپا به شرق
رویکرده آمریکا به سیاست دفاعی و امنیتی اتحادیه اروپا
روابط سیاسی آمریکا و اتحادیه اروپا در دوران بوش
پیدایش گلیسم فرانسوی و محافظه کاری آمریکایی و پدیداری آنها پس از یازدهم سپتامبر
نگارنده در این کتاب به نقاط اشتراک و افتراق امریکا و اتحادیه اروپا و یا میزان روند همگرایی یا واگرایی موجود، در مناسبات فرا آتلانتیکی امریکا اروپا پرداخته که شامل 8 مقاله پژوهشی است. "مقاله اول تحت عنوان "مناسبات فرا آتلانتیکی به ارزیابی روابط اتحادیه اروپایی و آمریکایی پرداخته "مقاله دوم "مناسبات آمریکا و اروپا با هم سویی یا ناهم سویی" بنیادهای رفتاری اروپا و آمریکا را در سطح منطقهای و بینالمللی بررسی کرده.
مقاله سوم "به بررسی روابط آمریکا و اتحادیه اروپا" میپردازد و مقاله چهارم "رویکرد ایالات متحده امریکا به سیاست دفاعی امنیتی اروپا" پرداخته است. مقاله پنجم به بررسی دیپلماسی بازرگانی فراآتلانتیکی اروپا و آمریکا در محیط جدید امنیتی" پرداخته، در مقاله ششم "مولفههای رقابت و همکاری امریکا اتحادیه اروپا در آسیای جنوب شرقی" بررسی شده است و در مقاله هفتم "سیاست خارجی ایالات متحده امریکا در قبال گسترش اتحادیه اروپا به سوی شرق" سعی بر آن است به بررسی فرصتها و چالشهای ناشی از گسترش اتحادیه اروپل به شرق، نگاه مثبت یا منفی امریکا را نسبت به این مسئله ارزیابی کرده .
مقاله پایانی "پیدایش گلیسم فرانسوی و محافظهکاری آمریکای و پدیداری آنها پس از 11 سپتامبر" است که به تبیین سیاست خارجی فرانسه در قبال امریکا با تاکید بر اصول و مبانی گلیسم میپردازد". نویسندگان مقالات به ترتیب عبارتاند از: سعید خالوزاده، محمدرضا دهشیری، نرجس امینی، سمیه رحمانی اعظم والیپور، علی فلاحی، مازیار آقازاده، امیر حسین اصطباری، و جواد رنجبر.
هرچند آمریکا و اروپا از یک حوزه تمدنی ، فرهنگی برخواسته اند و در بلوک یا طیف غرب تعریف و نگریسته می شده اند و همواره شاهد یکنوع وابستگی متقابل فزاینده اقتصادی و امنیتی به ویژه در دوران جنگ سرد در قبال تهدیدات شوروی بوده ایم ، با این حال ، روند یاد شده بدان معنا نیست که اکنون نیز لزوماً ناظر درجات بالایی از روند همگرایی در کلیه ابعاد میان دو سوی آتلانتیک باشیم.