دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کالبدشکافی چهار انقلاب ؛ سلفون

کالبد شکافی چهار انقلاب

نویسنده: کرین برینتون
مترجم: محسن ثلاثی
ناشر: زریاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 341
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1390 _ 1382- دوره چاپ: 9 _ 7

 

مروری بر کتاب

آشکارا می توان گفت که برای برپا کردن انقلاب، به همان اندازه ای که برای هر کار دیگری در این جهان لازم است، تقریبا به انواع مردان و زنان نیاز است. محتمل است که، بویژه در دوران بحرانی، انقلابهای ما آن گونه مردانی را بر کرسی مقامهای برجسته و پر مسئولیت بنشانند که در جوامع استوار نمی توانند به مقامهای مانند آن دست یابند.

انقلابهای بزرگ ما در دوره های بحرانی به آرمان پرستان افراطی قدرتی می دهند که در حالت عادی فاقد آن هستند. به نظر می رسد که این انقلابها برای استعدادهای ویژه ای چون مارا میدانی فراهم می سازند تا به کارهایی مانند روزنامه نگاری احساساتی و بهتان زنی از نوع فعالانه آن دست زنند. بی گمان این انقلابها تعدادی از مکانهای خالی آماده برای پر کردن می آفرینند و به مردان جوان و زیرکی که ممکن است فاقد اصول اخلاقی باشند، فرصت هایی می دهند.

شاید انقلابها دست کم تا مدتی برای شورشیان و شکوه گران و نیز افراطی اندیشانی که در جستجوی درمان دردهای سیاسی هستند، توجه اجتماعیی بیشتری تضمین کنند.اما انقلابها نوع بشر را بازآفرینی نمی کنند و حتی از مردان و زنان کاملا جدید و سرکوب شده سود نمی جویند.

نویسنده در این کتاب به بررسی مقایسه ای چهار تحول و انقلاب در فرانسه، انگلیس، روسیه و امریکا پرداخته و تنها با توجه به آنها، مشترکاتی را میان سیر تحول تاریخی انقلابهای دنیا یافته و طبقه بندی می کند.

برینتون معتقد است، جامعه سالم جامعه ای نیست که در آن هیچگونه اعتراضی نسبت به طبقه حاکم وجود نداشته باشد و هیچ عقیده مخالفی و یا میل رسیدن به آرمانشهری در آن حضور نداشته باشد، بلکه جامعه سالم جامعه ای است که در آن، این اعتراضات و تنش ها تبدیل به بحران نشود و سازکارهای موجود در حکومت آنها را تحمل و سپس مدیریت نماید.

نویسنده در این کتاب ابتدا به بیان رژیم های پیشین انقلاب و عوامل ایجاد کننده انقلاب در این حکومت ها می پردازد. او در این فصل ضمن بیان عللی چند در این زمینه ، وخامت اقتصادی را یکی از علل اساسی در ایجاد نارضایتی اجتماعی دانسته و این وخامت اقتصادی را به دو گونه واقعی و غیر واقعی تقسیم می کند.

او نوع غیر واقعی وخامت اوضاع اقتصادی را در بالابودن مطالبات اقتصادی مردم به دلایلی نظیر اختلاف طبقاتی و بالا رفتن سریع سطح معیشتی مردم در یک برهه خاص می داند. او در این کتاب از روشنفکران به عنوان گلبولهای سفید خون یاد می کند که میزان کم آن برای بدنه اجتماع بسیار مفید بوده و سبب جلوگیری از انحرافات می شود اما تعداد زیاد آن با سلیقه ها و تفکرات گوناگون همچون یک بیماری، سبب بروز هرج و مرج فکری و جرقه های انقلاب می شود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات