- موجودی: موجود
- مدل: 197388 - 33/1
- وزن: 0.60kg
کافه کاکائو
نویسنده: نیما مراقبی
ناشر: کاوش قلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نیما مراقبی، نویسنده و بازیگر تئاتر است که در آلمان زندگی میکند. این نویسنده به دو زبان فارسی و آلمانی مینویسد. در مجموعه داستانها و رمانهای او مهاجران ایرانی نقش اصلی را بر عهده دارند. در نوشتههای او فرهنگ، آداب و رسوم و عقاید ایرانی، جاری است. به واقع در داستانهای او سنتها و باورهای ایرانی در کنشها و واکنشهای شخصیتهای داستانیاش بسیار مؤثرند.
زوج جوانی به همراه فرزندانشان "آیدا" و "سهند"، از جمله ایرانیان مقیم آلمان هستند. زن و مرد همواره به دلایل متعدد با یک دیگر به مناقشه میپردازند، تا این که روزی زن برای خرید کتاب به کتابفروشی رفته و در برخورد با فروشنده و مشاهدۀ تفاوت سطح فرهنگ وی با همسرش، بهروز که فردی بیفرهنگ است به فروشنده علاقمند میشود.، و سرانجام نیز از بهروز جدا شده و با فروشنده، که "توبیاس" نام دارد، زندگی مشترک خود را آغاز میکند.
پس از چندی زن که مشتاق دیدن ایران است تصمیم میگیرد تا به همراه فرزندانش راهی ایران شود و این در حالی است که امضای رضایت بهروز برای خروج آنان از آلمان باید وجود داشته باشد. بهروز پس از خواهش بسیار زن و فرزندانش سرانجام برگۀ خروج آنها را امضا میکند. زن سه ماه پیش از سفر به ایران و برای گذراندن زندگی، کافهای را اجاره میکند و نام آن را "کافه کاکائو" میگذارد. "کافه کاکائو"، آیینۀ تمامنمای سرگشتگی مردان مهاجر و سازگاری به ایستایی و سرانجام سربرتافتن و پویایی زنان مهاجر است.
این رمان انعکاس جامعه زنان رها شده از قید سنت مردسالار و پویا در مقابل مردان سرسخت و سرگشتهای است که هنوز در رفتارهای ستمگرانه سنتی محصورند. در این رمان خانوادهای ایرانی در غربت تصویر میشود و تمامی مؤلفههای یک زندگی شرقی و گرم در برابر فضاهای مدرن غربی و سرد آمدهاند. راوی این رمان دختر بچه دوازده سالهای است که اهل کتاب و موسیقی است و در کنار خانواده کوچک خود تجربیات جدیدی را میآزماید. مراقبی از دید این راوی، طنز روانی را در رمانش وارد کرده است که خواننده را برای پیشبردن داستان ترغیب میکند.
کافه کاکائو سرگذشت آنانی است که به سرزمین های دوردست کوچ کرده اند و اینک در آنجا ماندگار شده اند.آنان گرچه در اینجا ریشه دارند اما ساختارشان در آنجا به بار نشسته و اینک بار داده و به بر نشسته.خود نیز گاه در تالش اند و درگیر ته نشست رسومات سنن سرزمین مادری، اما آیا می توان در برابر پویایی باز هم در خود بود؟
زن نمی پذیرد، ناگهان برمی آشوبد و...
فهرست
• زمستان: سهند
• تابستان: تولد
• بهار: میهمان
• پاییز: سفر دایی
• زمستان: تصمیم کبری
• تابستان: جنوب فرانسه
• پاییز: جدایی
• بهار: کافه کاکائو