- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 150735 - 68/1
- وزن: 0.50kg
کارل مارکس
نویسنده: آلن و. وود
مترجم: شهناز مسمی پرست
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 515
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
نویسنده در این کتاب تلاش کرده است که بعضی از مفاهیم اصلی در اندیشه این فیلسوف بزرگ را ابهام زدایی کند. همچنین از دیدگاه های مارکس در برابر سوء تفاهم ها و انتقادات رایج دفاعی جانانه را ارائه دهد. این کتاب توسط "آلن و.وود" به نگارش درآمده است و شهناز مسمی پرست نیز آنرا به فارسی برگردانده است.
این یک تحلیل جامع از اندیشه مارکس نیست. وود به طور خاص نگران رد برخی تصورات غلط رایج در مورد مارکس است. از جمله مهمترین آنها می توان به این ایده که مارکس یک جبرگرای خام اقتصادی بود، اینکه روش دیالکتیکی مارکس روشی مکانیکی برای استدلال است، اینکه ماتریالیسم تاریخی او به معنای دقیق جبرگرایانه است، اینکه از خود بیگانگی جنبه کلیدی اندیشه مارکس است، و که مفهوم ارزش او تلاشی برای تحلیل اقتصادی متعارف بود، ابهام زدایی کند.
نویسنده در تلاش برای یافتن حقیقت اندیشه مارکس، عمیقا در اندیشه مارکسیستی می کاود. وود از مارکس از بسیاری از تفاسیر رایج، و معمولا اشتباه از تفکر مارکسیستی انتقاد میکند که در سالهای متمادی پس از تأثیرگذاری افکار مارکس ظاهر شده است. این کتاب در صدد شرح و تفسیر فلسفه کارل مارکس است. ولی نخستین پرسشی که باید بدان پاسخ داد این است که آیا مارکس اصلاً فلسفهای دارد یا نه.
آموزش اصلی دانشگاهیای که مارکس دید در فلسفه بود، ولی او در اندیشۀ دوران کمالش بر اقتصاد سیاسی و تاریخ سرمایهداری متمرکز شد و معمولاً به نادیده گرفتن جنبۀ فلسفی حتی نظریههای خودش تمایل داشت. او در نوشتههای اولیهاش، غالباً بهطور مستقیم به مسائل فلسفی نمیپرداخت، بلکه به چنین مسائلی تنها در جریان بسط ایدههای خود دربارۀ جامعه معاصر یا انتقادکردن از ایدههای دیگران توجه میکرد.
اگر بتوان مارکس را فیلسوف توصیف کرد، احتمالاً دقیقتر است که او را اقتصاددان، مورخ، نظریهپرداز سیاسی یا جامعهشناس، و از همه بالاتر سازماندهندۀ طبقه کارگر و انقلابی توصیف کرد. با وجود این، وقتی سخن از فلسفه مارکس میگوییم، بیدرنگ معلوم نیست که از چه صحبت میکنیم. با این وجود کارل مارکس متفکری نظاممند بود که اهمیت زیادی به روشهای زیربنایی و اهداف نظریهاش و دیدگاه کلی راجع به وضع ناگوار انسانی که در آن بیان شده بود میداد.
او در سال 1818 در شهر «تریر» در کنار رود راین متولد شد. در سال 1835 وارد دانشگاه بن شد، جایی که قرار بود حقوق بخواند. یک سال بعد به دانشگاه برلین رفت. در سال 1841 دکترایش را از دانشگاه ینا دریافت کرد. مارکس و رفیق همراهش انگلس نقشی کلیدی در تأسیس اتحادیۀ کمونیستی ایفا کردند. آنها مانیفست حزب کمونیست را در سال 1848 منتشر کردند.