- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 127390 - 113/1
- وزن: 0.40kg
- UPC: 120
کارخانه مطلق سازی
نویسنده: کارل چابک
مترجم: حسن قائمیان
مقدمه : صادق هدایت
ناشر: گوهرخای
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 191
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1339 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ لبه جلد زدگی دارد
مروری بر کتاب
کارخانه مطلقسازی در زمره آثار کلاسیک علمیتخیلی است، که روایتگر اختراع دستگاهی است که ماده را تجزیه میکند و آن را به نیرویی فناناپذیر در هستی تبدیل میکند. در اثر تجزیه ماده «مطلق» آزاد میشود؛ نیرویی فوق بشری، ابدی و زوالناپذیر که در دنیای اقتصادی و اخلاقی و انسانی پیامدهایی اعم از ناخوشیهای درونی و شورش و عصیان به بار میآورد و منجر به بزرگترین جنگها میگردد. صادق هدایت ترجمه فارسی این کتاب را نمونهای از ترجمه دقیق و صحیح آثار نویسندگان اروپایی دانسته است.
بنیان داستان بر این نظریه استوار است که اگر ماشینی یافت شود که ماده را کاملاً به انرژی تبدیل کند، مطلق موجود در ماده آزاد میشود. چاپک از اندیشه فلسفی اسپینوزا دربارهٔ وحدت وجود بهره میگیرد. کتاب را میتوان نقدی بر چگونگی پیدایش مذاهب و دخالت مذهب در زندگی انسان دانست.
این رمان علمی تخیلی که در سال 1922 میلادی نوشته شده، داستانی را روایت میکند که در روزهای آغازین سال 1943 اتفاق میافتد و توصیفکننده تغییرات بنیادینی است که به دلیل وجود یک منبع نیروی فوقبشری حاصل میشود. منبعی که دانشمندی آن را به دست میآورد و گمان میکند با آن تمام مشکلات بشری حل خواهد شد.
کارل چاپک در سال 1890 به دنیا آمد و با شعرها و داستانهای متفاوتش، به یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان چک در قرن بیستم میلادی تبدیل شد. وی نویسندگی را در حوزههای بسیاری تجربه کرده، با این حال بیشتر داستانهایش در ژانر علمی تخیلی است. منتقدان بسیاری معتقدند یکی از دلایلی که آثار چاپک در کشور چک مطرح و به بسیاری از زبانهای دیگر برگردانده شده، توصیفات دقیق و جذابی اند که وی از واقعیتهای زندگی در آثارش ارایه میدهد.
کارا هافمن، منتقد آمریکایی، گفتگوهای داستان «کارخانه مطلق سازی» را خیرهکننده و شخصیتهایش را بسیار جذاب معرفی میکند اما به نظر هافمن، نقطه قوت این رمان چیزی فراتر از اینهاست. موضوع محوری رمان گرچه در زمان نگارش امری فراتر از واقعیت بود، اما نثر نویسنده و نگاه وی به موضوع چنان است که گویی مدت کمی از ماجراهای «کارخانه مطلقسازی» گذشته است و اینگونه است که این داستان برای مخاطب امروزی هم خواندنی خواهد بود.