دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کاربرد تداعی آزاد در روانکاوی کلاسیک

کاربرد تداعی آزاد در روانکاوی کلاسیک

نویسنده: فلیسین شاله
مترجم: سعید شجاع شفتی
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 366
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1395 ~ 1387 - دوره چاپ: 8 ~ 4

 

مروری بر کتاب 

 کتاب را می توان در جهت اهداف آموزشی بالینی و ارائه مثال های عملی از چگونگی اجرای فرایند روان درمانی های تحلیلی به شمار آورد. در این کتاب ، دکتر زیگموند فروید سرگذشت سه بیمار خود را ترسیم و بررسی کرده است . یکی از آن ها دکترشربر نام دارد و دو بیمار دیگر را به نام های «موش مرد» و «گرگ مرد» می شناسند.

در این میان، شرح‌ حال گرگ‌مرد به عنوان آخرین و کامل‌ترین گزارش در نوع خود شهرت تاریخی دارد و از این رو، وی را مهم‌ترین بیمار فروید دانسته‌اند. مورد دکتر شربر نیز به خاطر این که نخستین مورد جنون بوده است که در چارچوب مکتب روانکاوی مورد تحلیل قرار گرفته اهمیت خاصی دارد.

...مرد جوانی که دارای تحصیلات دانشگاهی بود، خود را چنین به من معرفی کرد که از زمان کودکی اش از وسواس در رنج بوده، ولی در چهار سال اخیر بر شدت وسواسش افزوده شده است. تصویر اصلی بیماری اش، ترس از وقوع حادثه ای برای دو تن از عزیزانش ( پدرش و زنی که آن مرد به او عشق می ورزید ) بود. به علاوه، وی از انگیزه هایی اجباری از قبیل انگیزه بریدن گلویش با تیغ و منع هایی که گاه مربوط به امور کاملاً عادی و بی معنی بودند، صحبت به میان می آورد.

مرد جوان سال های بسیاری را بیهوده در نبرد با این افکار سپری ساخته بود و در این راه زندگی اش نیز حتی تحت الشعاع قرار گرفته بود. وی به درمان های گوناگونی متوسّل شده بود، ولی بجز یک دوره آب درمانی در یک آسایشگاه از بقیه فایده ای نبرده بود و این آخری را به این دلیل ثمربخش می دانست که به واسطه آشنایی با کسی در آن جا مقاربت های جنسی منظّمی را تجربه کرده بود. ولی در این جا وی چنین فرصتی را به دست نیاورده بود و فقط به طور نامنظم و در فواصل زیاد می توانست مقاربت کند. مرد جوان می گفت که کلاً زندگی جنسی اش از رشد باز ایستاده است.

استمنا فقط بخش کوچکی از آن را تشکیل می داد، آن هم فقط در سن شانزده یا هفده سالگی. با این حال، ناتوان نیز نبود. نخستین مقاربت جنسی اش در ۲۶ سالگی به وقوع پیوسته بود. او ظاهرا فردی روشن و زیرک به نظر می رسید. وقتی از وی پرسیدم که چه چیزی او را مجبور ساخته بود بر بیان زندگی جنسی اش به من چنین تاکیدی بورزد، پاسخ داد که اطلاعاتش از فرضیات من محرک اصلی اش بوده است. ولی در واقع هیچ یک از نوشته های مرا نخوانده بود، جز این که اندکی قبل یکی از کتاب هایم را تورق کرده بود ( آسیب شناسی روانی زندگی روزانه،  ۱۹۰۱) و در آن به توجیه برخی از تداعی های لفظی انسان در پیوند با افکار و ارتباطات فکری اش برخورد کرده بود و این امر او را به فکر وضع خودش انداخته و مصمّم ساخته بود که خود را جهت درمان در اختیار من قرار دهد. ...

این کتاب به منزله نقطه اوج و تبلور تمامی مطالبی است که در سه کتاب «مطالعاتی بر روان‌شناسی فروید»، «اصول روانکاوی بالینی» و «مهم‌ترین گزارش‌های آموزشی تاریخ روانکاوی بیان شده است. در پیوست‌های کتاب نیز، مترجم ضمن مروری اجمالی بر آخرین دیدگاه‌های بالینی فروید، وضعیت روانکاوی به طور خاص و روان‌درمانی به طور عام را در جهان امروز و در ابتدای قرن بیست و یکم مطرح و نیز وضعیت روانکاوی در مقایسه با سایر مکاتب علوم رفتاری را بررسی کرده است.

کتاب‌ مشتمل‌ بر برخی‌ مقالات‌ برگزیده تکنیکی‌ در باره شیوه روانکاوی‌ کلاسیک‌ است‌ که‌ دومین‌ مرحله‌ از پیش‌ درآمد جدید و اساسیِ فرایندهای‌ روان‌درمانی‌های‌ عملی‌ محسوب‌ می‌شود.

برخی‌ از این‌ روان‌درمانی ها عبارتند از:
روانکاوی‌ کلاسیک‌
روان‌درمانی‌ روانکاوانه‌ (خاصه‌ نوع‌ بینش‌گرایانه‌ آن‌)
انواع‌ روان درمانی‌ کوتاه‌ مدت‌
برخی‌ روان درمانی‌های‌ گروهی‌
روش‌های‌ مبتنی‌ بر تلفیق‌ روان درمانی‌های‌ فردی‌ با گروهی‌

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات