دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کار و زندگی ؛ سلفون

کار و زندگی

نویسنده: مجید یکتائی
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 345
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1333 - دوره چاپ : 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو

 

مروری بر کتاب

گفته ها و سخنان بزرگان ؛ تاجران بزرگ ؛ بزرگان اقتصاد و ... در مورد کار و سرمایه و مسائل اقتصادی

این کتاب، درباره ماهیت و اهمیت کار و ارتباط آن با زندگی، به عنوان بخش جدایی ناپذیر و مکمل آن است. آنچه امروزه انسان را به تکاپو و کسب درآمد وامی دارد، کار نیست؛ بلکه دست یافتن به پول و سرمایه است؛ درحالی که کار و کسب، علاوه بر ماهیت اقتصادی بعد ارزشی نیز دارد. صرف برابر دانستن کار با پول و سرمایه، ارتباط آن را با زندگی، کاملاً تحت تأثیر قرار می دهد؛ درحالی که کار، وسیله ای برای ایجاد زندگی شاداب و ایمن و فارغ از دغدغه های کاذب امروز است.

نویسنده در این کتاب شش بخش، زوایای مختلف «کار» را بررسی کرده است.وی در بخشی نخست با عنوان «چگونگی کار»، مباحثی همچون چیستی کار، شرافت کار، کار عار نیست، کار و تقدیر، کار و وظیفه، کیفیت کار، تقلید و ابتکار و تنوع کار، را مطرح، و جنبه ارزشی کار را معرفی کرده است.آغاز کردن کتاب با این مطالب، نشان از تأکید و اصرار نویسنده بر ابعاد اخلاقی و ارزشی کار دارد.وی معتقد است: «در برابر شرافت کار، رنج و خستگی، خردی و بزرگی کار و هیچ چیز دیگر اهمیتی ندارد».

بخش دوم با عنوان «دشمنان کار» به آسیب شناسی کار اختصاص یافته و مباحثی همچون بیگاری بِهْ ز بیکاری، درخت کاهلی کفر آورد بار، کار بی نقشه، کار بی مسئولیت، کار بی مزد، کار خطا در کار، وحشت از کار، همه کاره و هیچ کاره و... را بررسی کرده است.آنچه بر روند کار تأثیر منفی می گذارد و شخصیت آدمی را به گونه ای ناسالم پی ریزی می کند، آفت و آسیب به شمار می آید. تنبلی و سستی در کار، از دست دادن روحیه مسئولیت پذیری و از کف دادن فرصت ها و... همه و همه از عوارض منفی و ناسالمی هستند که آفت و آسیب کار محسوب می شوند. این بخش، به خوبی این عوامل را وا می کاود.

«اساس کار» عنوان بخش سوم این کتاب است که از دوازده فصل تشکیل شده است. تقسیم کار، انتخاب کار، کاردانی، کار و ایمان، اعتماد به کار، کار و تمرکز قوا، عشق به کار، پشتکار، نظم در کار، شرایط کار و انجمن جهانی کار، نویسنده از زوایای مختلف، جنبه های کیفی کار را در این بخش واکاویده است، چرا که کار با بسیاری از حوزه ها و موضوعات ارتباط دارد و آنچه نقش این ارتباط را پررنگ می سازد، اثربخشی بالایی است که در برخی از این روابط به چشم می آید. مباحثی چون تمرکز، پشتکار و انتخاب، از حوزه روان شناختی، کمک فراوانی به مقوله کار و اشتغال می کند.

بخش چهارم، «کار و زندگی» نام دارد که در ده فصل، تنظیم شده است: کار و اجتماع، زندگی به کار است، کار باید کرد، محیط کار، پیشرفت کار، کار امروز به فردا مفکن، کار ماشینی، کار و آسایش، کار در خانه، و کار درگذشته و آینده.از آنجا که عنوان این بخش، عنوان کتاب نیز قرار گرفته، می توان حدس زد که موضوع آن، در نظر مؤلف، اهمیت ویژه ای داشته است. توجه به کارکرد اجتماعی کار و ارتباط مؤثر آن با زندگی بشری، از دغدغه های اصلی نویسنده است.

وی در این بخش، ضمن نقل سخنان نغز بزرگان اندیشه و ادب جهان، اهمیت و جایگاه کار و زندگی را در نظر این افراد نشان داده است. در دیگر بخش های کتاب نیز کم و بیش از این سخنان، بهره گرفته شده است. از مطالب این قسمت می توان نتیجه گرفت که زندگی، در کنار کار معنا می یابد، نه در درون آن.

بخش پنجم با عنوان «کار و کامیابی» از نه فصل تشکیل شده است که عبارتند از: سعادت در کار است، آغاز کار، انجام کار، کار نیمه کاره، کار نشد ندارد، خردی کار.رویکرد ارزشی در این بخش به شکل ملموس تری جلوه دارد. توجه به جنبه سرگرمی و تفریحی کار، از نکات دیگری است که در این بخش بدان پرداخته شده است.

بخش پایانی کتاب به معرفی بهره های کار اختصاص دارد و در هفت فصل تنظیم شده است: کار خوب، کار و تندرستی، کار نیکو کردن از پر کردن است، کار مربی اخلاقی است، کار بهترین لذت است، کار بهترین سرمایه است، و کارناکرده در این راه به جایی نرسی. نویسنده در بخش پایانی کتاب، بهره ها و نتایج کار را می کاود و به نتایج مباحث فصول گذشته می پردازد. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات