- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 115689- 25/4
- وزن: 1.00kg
- UPC: 95
ک گ ب در ایران
نویسنده: ولادیمیر کوزیچکن
مترجم: اسماعیل زند - حسین ابوترابیان
ناشر: حکایت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 665
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
افسانه و واقعیت
ولادیمیر کوزیچکین در این کتاب زندگی حرفه ای خود را ــ از کارآموزی در مدرسه 101 کا گ ب در حومه مسکو تا مأموریت در ایران و عملیات علیه مأموران خشن ساواک و سپس علیه هواداران پرجوش و خروش نظام جمهوری اسلامی ــ به نحوی جالب و خواندنی شرح می دهد و ما را با ترفند ها و شیوه های کا گ ب در اعزام مقیمین غیرقانونی و عملیات تعقیب و مراقبت و ضد تعقیب و جعل اسناد هویت آشنا می سازد.
علاوه بر اینها اسرار فاش نشده ای از نقشه کا گ ب برای ترور شاه و طرح و اجرای نقشه حمله به کاخ ریاست جمهوری افغانستان در کابل و همچنین فعالیت های حزب توده در ایران را به روی کاغذ می آورد.
ولادیمیر کوزیچکین، افسر کا گ ب که در تابستان 1982 از سفارت شوروی گریخت و از طریق مرز ایران و ترکیه به غرب پناهنده شد، از اعضای اداره مقیمین غیرقانونی وابسته به اداره کل یکم کا گ ب بود. وی در این کتاب زندگی حرفه ای خود را از کارآموزی در مدرسه 101 کا گ ب در حومۀ مسکو تا ماموریت در ایران و عملیات علیه ماموران خشن ساواک و سپس علیه هواداران پر جوش و خروش رژیم جمهوری اسلامی به kحوی جالب و خواندنی شرح می دهد و ما را با ترفندها و شیوه های کا گ ب در اعزام مقیمین غیرقانونی و عملیات تعقیب و مراقبت و ضد تعقیب و جعل اسناد هویت آشنا می سازد.
علاوه بر اینها اسرار فاش نشده ای از نقشه کا گ ب برای ترور شاه و طرح و اجرای نقشه حمله به کاخ ریاست جمهوری افغانستان در کابل و همچنین فعالیتهای حزب توده در ایران را به روی کاغذ می آورد.
کوزیچکین در همان حال که شرحی زنده از هراسها و تنش های کار جاسوسی در محیطی خصم آلود به دست می دهد، تصویری تکان دهنده از یک دستگاه اداری فاسد در سالهای آخر عصر برژنف و صحنه هایی از انحطاط و سقوط امپراتوری شوروی را نیز ارائه می کند. ولادیمیر کوزیچکین که بطور ناشناس در انگلستان به سر می برد، تاکنون از چند سوء قصد جان سالم به در برده است.
کوزیچکین در سال ۱۹۷۷ بعنوان جاسوس حرفهای ولی در پوشش دیپلماتیک کاردار امور کنسولی وارد تهران شد. وی تا سال ۱۹۸۲ در تهران مأموریتهای متعددی انجام داد که از موارد شناخته شده میتوان به ارتباط مستمر با حزب توده ایران، سرلشکر احمد مقربی و محمدرضا سعادتی اشاره نمود.گفته شده است که ترور نافرجام پاپ ژان پل دوم در ۱۳ ماه مه ۱۹۸۱ که توسط محمدعلی آغچا انجام شد به دستور کوزیچکین بوده است.
کوزیچکین درسال ۱۹۸۲ از طریق مرزهای شمال ایران به ترکیه گریخت و سپس به انگلستان اعزام شد. هرچند گفته شده است که بدرفتاری رئیسش لئونید شبارشین باعث پناهندگی او به انگلستان شده ولی مقدمات این فرار از مدتها پیش توسط امآی۶ طراحی شده بود. از جمله اطلاعاتی که او در اختیار مقامات غربی گذاشت، فعالیتها و اسامی اعضاء حزب توده ایران بود. این اطلاعات توسط رابط پاکستانی به مقامات ایران تحویل داده شد و به دستگیری، محاکمه و اعدام بعضی از اعضاء، و فروپاشی حزب توده ایران منجر گردید. علاوه بر دستگیری عناصر حزب توده، اخراج شبارشین و ۲۰ افسر اطلاعاتی شوروی از ایران را نیز در پی داشت. هرچند در نامهای که کوزیچکین در ژوئیه ۱۹۹۱ به سردبیر نیویورک تایمز نوشت، دخالت خود در این موارد را رد کرده است.