- موجودی: موجود
- مدل: 187701 - 96/10
- وزن: 0.40kg
چین قدرت بزرگ فردا
نویسنده: تیبور مند
مترجم: هوشنگ مقدسی
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : روی جلد و صفحه اول و آخر کتاب خط کشیده شده
مروری بر کتاب
در عصری که ما در آن بهسر میبریم دو قدرت بزرگ در حال رقابت نزدیک و شدیدی قرار دارند. رقابتی که بر سرنوشت تمام مردم جهان تاثیرگذار است. یک طرف ایالات متحده آمریکا قرار دارد و یک طرف جمهوری خلق چین. آنچه این رقابت را برای محققان هیجانانگیز میکند از این قرار است که چگونه کشوری مانند چین که چهل سال پیش قدرت تعیینکنندهای در جهان به شمار نمیرفت، توانسته است به این سطح از قدرت دست یابد که به رقیب شماره یک ایالات متحده آمریکا، قدرت سنتی جهان پس از جنگ دوم جهانی بدل شود. شناخت چین و مسیری که طی کرده و طی خواهد کرد بر همگان ضروری است؛ زیرا سرنوشت چین بر سرنوشت رقابت چین و آمریکا و در نتیجه، نظم حاکم بر جهان تاثیرگذار است.
اما برای ما شناخت چین ضرورت دو چندان دارد. مضاف بر اهمیت شناخت چین درخصوص نوع بازی او در عرصه نظم جهانی، یک موضوع دیگر هم برای ما مهم است و آن این است که مدل رشد و توسعه چین به چه صورتی بوده است و آیا ما میتوانیم از این مدل برای رشد و توسعه ایران نیز الهام بگیریم یا خیر؟ ازاینرو، در این شماره از صفحه اندیشه به بررسی این مساله میپردازیم که چین چگونه چین شد؟
واقعیت آن است که رشد اقتصادی چین تنها روی سرنوشت مردم چین تاثیرگذار نیست بلکه این رشد خیرهکننده بر سرنوشت تمام مردم جهان تاثیرگذاشته است و از این نظر، آن را میتوان نوعی نیروی تعیینکننده درخصوص سرنوشت تمام مردم جهان محسوب کرد. رشد اقتصادی چین توانست صدها میلیون نفر را از فقر خارج کند، استانداردهای زندگی نزدیک به یکچهارم جمعیت جهان را ارتقا دهد و اثرات مثبت و منفی بر اقتصاد سایر کشورها بگذارد.
چین با نام رسمی جمهوری خلق چین پرجمعیتترین کشور دنیا با بیش از ۱٫۳ میلیارد نفر سکنهاست. این کشور که در شرق قاره آسیا واقع شده توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تکحزبی اداره میشود. این حزب بر ۲۲ استان، ۵ منطقه خودمختار، ۴ شهر با مدیریت مستقیم (پکن، تیانجین، شانگهای و چونگکینگ) و ۲ منطقه اداری ویژه بسیار خودمختار ِ هنگ کنگ و ماکائو حکومت میکند. پایتخت کشور پکن است.
جمهوری خلق چین با حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع سومین یا چهارمین کشور وسیع دنیا و دومین کشور بزرگ دنیا از نظر وسعت خاکی (بدون احتساب آبهای داخلی) است. چین چشمانداز طبیعی متنوعی دارد، از استپهای جنگلی و بیابانهایی چون گبی و تکلهمکان در ناحیه خشک شمالی نزدیک به مغولستان و سیبری ِ روسیه گرفته تا جنگلهای زیرگرمسیری در سرزمینهای مرطوب جنوبی نزدیک به ویتنام، لائوس و برمه.