- موجودی: موجود
- مدل: 203948 - 32/1
- وزن: 0.30kg
چیستی فلسفه سیاسی در حوزه تمدن اسلامی
نویسنده: محمد پزشکی
ناشر: بوستان کتاب قم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 224
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
فلسفه سیاسى ، اندیشیدن به سیاست به شیوه اى فلسفى است . فلسفه سیاسى به فهم و توضیح سرشت حکم و آمریت ، اطاعت و تبعیت ، ضرورت و غایت جامعه و دولت ، دلایل وجود دولت ، و بهترین شیوه سازماندهى به زندگى سیاسى به منظور تأمین غایات اساسى حیات علاقه مند است .
فیلسوفان مسلمان ، باروش خاص خود به توضیح مسایل مذکور پرداخته اند. این کتاب پس از بیان تعریف و ماهیت فلسفه سیاسى در تمدن اسلامى ، به بیان فرضیاتى در باب هستى شناسى ، معرفت شناسى و انسان شناسى این فلسفه مى پردازد. با پذیرش هر نظریه اى از مقدمات مذکور، نتایجى درباره ماهیت دولت ، آمریت و اطاعت و غایات زندگى سیاسى استنتاج مى شود. به طور کلى مهمترین اشتغال خاطر فلسفه سیاسى اسلامى جست وجوى مبنایى براى عدالت و قانون عادلانه درجامعه است .
فلسفه و فلسفه اسلامی نوعی تفکر انتزاعی جوهرا مستقل از دین (چون دین امری انضمامی و نه انتزاعی است) در پرتو دین است که در اصل، در مقام نوعی سکنی گزیدن در عالم دینی یا بهره مندی از پرتو عالم دینی می باشد که فیلسوف سیاسی، سیر و سلوک عقلی خود را در آن عالم، با تفکر مفهومی بیان می کند دستاورد چنین تفکر و سیر و سلوکی، دانشی است که عنوان "اسلامی" را به خود می گیرد، چرا که در تمدن اسلامی، کلیت شئون فرهنگی در تابعیت از صورت نوعی و کل حاکم بر آن تمدن، محتوا و سرشتی یگانه یافته و آن چه دانش های اسلامی خوانده می شود، پدید می آید".
بدین سان در کتاب سعی شده سرشت حکم و آمریت، اطاعت و تبعیت، ضرورت و غایت جامعه و دولت، دلایل وجود دولت، و بهترین شیوه سازمان دهی به زندگی سیاسی به منظور غایات اساسی حیات، از منظر فیلسوفان اسلامی شرح و تبیین شود. "به طور کلی مهم ترین اشتغال خاطر فلسفه سیاسی اسلامی جست و جوی مبنایی برای عدالت و قانون عادلانه در جامعه است".
فهرست
1 - تعریف فلسفه سیاسی اسلامی
2 - سرشت فلسفه سیاسی اسلامی
3 - بنیادهای فلسفه سیاسی اسلامی
4 - مسائل فلسفه سیاسی اسلامی