دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

چیزهایی هست که نمی دانی

چیزهایی هست که نمی دانی

گردآوری و مترجم: مینا حسین نژاد
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 374
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 3

 

مروری بر کتاب

زندگی و مصاحبه با 20 چهره ی ادبی-هنری به انتخاب نشریه ی نیویورک تایمز

گفتگوهای این کتاب از بخش «By The Books» این نشریه انتخاب شده است که افزون بر نویسندگان به سراغ هنرمندان یا سیاستمدارانی می رود که کتابی به قلم خود منتشر کرده اند و بیش از همه بر چگونگی مطالعه آنها و جایگاه «کتاب» در زندگی شان تأکید دارد. بخش اعظم کتاب که شامل سرگذشت یا زندگینامه افراد است، از کتاب ها و نشریات مختلفی انتخاب شده و با نقل قول ها و گفتارهای خود نویسندگان همراه شده است.

تمرکز اصلی کتاب حول محور طریقۀ زیست و نحوۀ عملکرد انسان هایی است که هر یک در قالب و ژانر خاصی از ادبیات به چهره های ماندگاری تبدیل شده اند. اگر نویسندگانی چون جان گریشام یا دن براون در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته اند؛ هدف نشان دادن توانایی آنها در خلق آثار پرفروشی است که به گمان بسیاری کاری سهل و ممتنع است، در حالی که چنین نیست.

این کتاب مخصوص مخاطبی است که کسب‌وکارش هنر و البته ادبیات است. درباره‌ی سرگذشت و روزمرگی‌های بیست نویسنده‌ی گوناگون است که از یک انسان معمولی تبدیل به هنرمندی طراز اول شده‌اند. عملکرد انسان‌هایی که هریک در قالب خاصی از ادبیات ، به چهره‌های ماندگار تبدیل شده‌اند. نویسندگانی مانند : جان گریشام ، دن براون ، ای. ال. داکترو ، مک یوون ، ایزابل آلنده ، کازوئو ایشی گورو ، شرمن الکسی و ...

بیست مصاحبه‌ی کتاب برگرفته از نشریه‌ی نیویورک‌تایمز است که علاوه بر نویسندگان ، به سراغ هنرمندان یا سیاستمدارانی که کتابی به قلم خود منتشر کرده‌اند، می‌رود و بیش از همه بر چگونگی مطالعه‌ی آن‌ها و جایگاه «کتاب» در زندگی‌شان تأکید دارد. به عنوان مثال چرا نام جان گریشام با وجود انتشار سالی یک رمان،همیشه در لیست پر فروش ها دیده میشود و به ورطه ی تکرار نمی افتد؟

اورهان پاموک در ابتدای گفتگوی خود در پاسخ به این سوال که این روزها چه کتاب هایی روی میز کنار تخت خواب تان است، می گوید: «شاهنامه فردوسی که برخی آن را «کتاب پادشاهان پارسی» نیز می نامند. نسخه ای که در حال خواندنش هستم بی نظیر است. دیک دیویس استاد زبان فارسی در آمریکا علاوه بر ترجمه، توضیحات و ضمائم مرتبط با آن را با هم گردآوری کرده و توسط نشر پنگوئن منتشر شده است.

این کتاب شباهت زیادی با «مثنوی» مولانا یا «هزارویک شب» دارد و اقیانوسی از داستان ها در دل آن است. هر از چندگاهی ترجمه های مختلف این کتاب به زبان ترکی یا انگلیسی را جسته و گریخته می خوانم تا بتوانم با الهام گرفتن از آن، بنویسم یا بخش هایی از آن را مورد اقتباس قرار دهم. همانند کاری که در رمان های «نام من سرخ» و «کتاب سیاه» انجام دادم و داستان هایم را بر پایۀ حکایت های کهن خلق کردم...

چگونه نخستین اثر درخشان ای. ال. داکتروف زمانی نوشته میشود که او خود را در خانه حبس کرده و از سردرماندگی تصمیم میگیرد بنشیند و از در و دیوار خانه و کوچک محله شان بنویسد؟  ای. ال. داکترو نویسندۀ آمریکایی و خالق آثاری چون بزرگ همچون زندگی، کتاب دانیل، بیلی باتگیت و پیشروی در گفتگوی خود دربارۀ کتاب هایی که دوست داشته با وجود خواندن آنها دوباره به سراغشان برود، می گوید:
«آثار نویسندگانی مثل دومونتین و چخوف. آنها هیچ وقت برای خوانندگان شان تمام نمی شوند. دومونتین صادق ترین خاطره نویس جهان است. او تلاش نمی کند تا به روایت های زندگی اش شکل و ساختار خاصی بدهد. قلمش هر کجا که افکارش او را بکشانند می رود. به هر کجا که الهام درونی اش او را هدایت کند و سپس آنها را روی کاغذ پیاده می کند. هر کسی که آثارش را درک کند، احساسات و انعکاس خود را در آنها می بیند.

رساله ها اثر دیگری از دومونتین است. در این کتاب با نوع خاصی از خودزندگینامه نگاری روبرو می شویم؛ گویی نویسنده در زیر نوری شفاف و سفید وجود خودش را تصویر می کند. همۀ این حرف ها در مورد چخوف هم صادق است. هیچ کس مانند او نمی تواند زندگی را در صفحۀ کاغذ به جریان بیندازد

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات