- موجودی: موجود
- مدل: 193985 - 14/2
- وزن: 1.00kg
چگونه می توان داستان نویس شد ؟
نویسنده: جمال میرصادقی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 716
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نويسنده کسی است که می نويسد. شما وقتی به فکر نوشتن می افتيد که طرحی در سر داشته باشيد. نوشتن فکر کردن است چون چيدن و آرايش کلام است و کلام تنها رسانهی فکر است. هر رمان با طرح موضوعی شروع می شود، در واقع طرح گام نخستی است که برای نوشتن داستان برداشته می شود. هر کس ممکن است طرحی برای نوشتن رمان داشته باشد، اما برای خلق رمان بايد عناصر سازندهی آن را شناخت. بدون اين شناخت، طرح فقط مادهی خامی است و اگر روی کاغذ بيايد، از ارزشی برخوردار نيست.
از اين رو با ارايه طرح، داستانی به وجود نمی آيد. طرح در حکم جرقهيی است که موجب زايش داستان می شود وگرنه به خودی خود، نشانهيی از داستان ندارد. ممکن است ديگران هم چنين طرحی در ذهن داشته باشند. آنچه به اين طرح شناسنامه می دهد و از طرحهای ديگر متمايز می کند، بهرهگيری نويسنده از عناصر داستان طبق ذوق و سليقه خود و بينش و مهارت او در ارائه آن است....
کتاب کاملا جدی بوده، اما اصلا پیچیده نیست. آنقدر که حتی یک آشنا و علاقهمند به داستان که هیچ کلاس آموزشی داستاننویسی هم نرفته باشد، میتواند در آن با انواع داستان آشنا شود و اگر کمی همت کند و با نویسنده هم قدم پیش برود، در پایان میتواند قلم به دست بگیرد و بنویسد.
در این کتاب با چهار فصل روبهرو هستیم. در فصل اول نویسنده ابتدا مخاطب خود را با انواع داستان از گذشته تا امروز آشنا میکند و برای هر نوع یک مثال هم میآورد. ادبیات داستانی، قصه، رمانس، ناولت، رمان و... بخشی از عنوانهای این بخش است. در بخش دوم و پس از آشنایی با انواع داستان با این عبارت روبهرو میشویم: چگونه از آموختههایمان برای خلق داستان استفاده کنیم؟
در این فصل نویسنده سعی میکند مخاطب خود را با این بخش از ماجرا روبهرو کند که چگونه یک داستان را آغاز کرده و آن را به پایان برساند. میرصادقی سعی میکند مخاطبی را که قصد دارد با قواعد نوشتن آشنا شود، به سمت موضوعات مناسب سوق دهد. او موضوعات مناسب نوشتن داستان و رمان را با ویژگیهایشان توضیح میدهد و از آوردن داستانهای خوب لابهلای توضیحاتش غافل نمیشود.
او حوادث موثر در نوشتن، شیوههای خوب نوشتن و نکاتی را که نویسنده برای شروع کارش به آنها نیاز دارد با زبانی ساده با او در میان میگذارد. در بخش سوم هم با ادامه موضوعات مرتبط با بخش دوم روبهرو هستیم. در این بخش قرار است به عنوان خواننده کتاب یاد بگیریم چگونه اندیشهها و فکرهایمان درباره داستان را مایه ور کرده و داستانهای بهتری بنویسیم. خلاقیت، جهان فکری نویسنده و تصویرسازی برای نوشتن داستان با بیان توضیحاتی ساده و کوتاه و ارائه مثالهای مناسب هم در این بخش قرار میگیرد.
بخش چهارم و در واقع کوتاهترین بخش کتاب، پیشنهادهای نویسندگان مطرح ایران و جهان درباره نویسندگی آمده است. هر چند شاید به نظر برسد وجود این بخش در کتاب چندان ضرورتی ندارد، اما جملات کوتاه و ساده نویسندگان بزرگ در کنار یکدیگر پازلی را ایجاد کرده که میتواند مخاطب را در جمعبندی آنچه در این کتاب آموخته است، یاری کند.