- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 177440 - 80/2
- وزن: 0.30kg
چگونه مارکس بخوانیم
نویسنده: پیتر آزبورن
مترجم: اکبر معصوم بیگی
ناشر: گل آذین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب، به خوانش عقاید «مارکس» از دیدگاه فلسفه اختصاص دارد. نگارنده، در نوشتار حاضر با تأکید بر ماترک رومانتیک و میراث مدرنیستی نوشتههای «کارل مارکس»، اندیشه وی را در حکم تحقیقی روبهرشد درباره آنچه که انسان را به طور عینی موجودی پراتیک و تاریخی میداند، بیان کرده است. او میکوشد ثابت نماید که آنچه «مارکس» از ماتریالیسم، کمونیسم و نقد اقتصاد سیاسی به لحاظ فلسفی مدّنظر دارد، بسیار غنیتر و اصیلتر از آن چیزی است که در حال حاضر به آن عقیده دارد.
همچنین، نگارنده با نگاهی به جهانیسازی مجددِ سرمایهداری از سال 1989م. به این سو، استدلال میکند که تحلیل مارکس از پیامدهای کالازدگی، اشارهای دقیق به زمان معاصر دارد. مشخّصه کتاب، ارائه بخشهایی از ایدههای مارکس، تفسیر آنها، گاهشمار مختصری از زندگینامه وی و پیشنهادهایی برای مطالعه بیشتر است.
خواندن آثار متفکران بزرگ، کاری است که برای انجام دادن آن، اندکی بیش از معمول باید جسارت و شهامت به خرج داد. گاهی گذشته از آشنایی با اندیشه و گرایش فکری یک متفکر باید با سبک نوشتار و شیوه پردازشهای فکری وی نیز آشنا بود؛ به هررو، برای درست فهمیدن اندیشه یک متفکر، راههای پیچیدهای پیش روی ما هست. برای تحقق منظور فوق، تا به حال روشهای فراوانی آزموده شده است.
از جمله اینکه بسیاری نویسندگان، به نوشتن شرححال خود یا متفکری در حیطه شناخت و تخصص خود دست زدهاند یا عدهای خوانش مستقیم آثار متفکران را پیشنهاد کردهاند و آن را بهترین راه برای فهم اندیشه وی دانستهاند. به هر حال این مساله، همواره امری جدی در زمینه خوانش و تحلیل و نقد و بررسی آثار متفکران بزرگ بوده و هست.
یکی از بهترین منابعی که برای آشنایی با طرز خوانش و فهم اندیشه و آثار برخی متفکران سرشناس تهیه شده، مجموعهای است تحت عنوان «چگونه... بخوانیم.» مجموعهای که تحت نظر سایمون کریچلی و توسط نویسندگان خبره و مسلط به موضوع نوشته شده است.» چگونه سارتر بخوانیم یکی از کتابهای این مجموعه است که به قلم رابرت برناسکونی نوشته شده و با ترجمه نادر فتورهچی و علیرضا علیخانیفرد توسط نشر رخداد نو به چاپ رسیده است.
کتاب یاد شده، مانند کلیشههای کلاسیک گذشته، به معرفی متفکر مورد بحث و گفتار درباره وقایع زندگی وی نپرداخته است بلکه به شیوهای جدید، خواننده را با ماجراهای زندگی و افقهای اندیشه اندیشمند آشنا میکند: در کتابهای این مجموعه، منتخبی از آثار متفکر مورد بحث در کنار هم و به شکلی منسجم و در عین حال تفکیک شده، گنجانده شده است، به طرزی که خواننده با سیر تحول فکری و اندیشه و آثار یک اندیشمند آشنا شود و اطلاعات بنیادی، یعنی آنچه برای چنین معرفتی ضروری و لازم است را برای خوانش و فهم آثار متفکر بهدست آورد.