دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

چهل چراغ ؛ سلفون

چهل چراغ

مصحح: محمد ابراهیم باستانی پاریزی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 600
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مصور 

چل‌چراغ، روشنگر شب‌های تاریک و ظلمانی است. چل‌چراغ نخلی باشد از چوب یا نقره، که چراغ بسیار در آن افروزند. نوعی قندیل بزرگ به انواع بلورین و سیمین و زرین که در ساختمان‌های مجلل برای روشن کردن سالن به کار برند. استاد ابراهیم باستانی پاریزی نام نوشتار مفصل خود را به این دلیل چل‌چراغ نهاده است که ذکر و تشریح تاریخ به مثابة چراغی است که روشنی‌دهندة راه آیندگان خواهد بود.

استاد پاریزی در صفحات آغازین کتاب از دوران کودکی خود و شروع به تحصیل در پاریز، نحوة تعلیم و آموزش در آن دوران، وضعیت و ارتباطات خانوادگی، آمد و شدهای آن روزگار و... سخن رانده و در ادامه به بیان تاریخ داستانی و روایی در 11 فصل پرداخته است. مطالب این نوشتار وزین حول محور تاریخ و وقایع اجتماعی پاریز، کرمان، شیراز و شهرهای نزدیک از حدود 70 سال پیش است.

نگارنده در کنار ذکر مطالب تاریخی معاصر، مقالات فارسی را گنجانده که شکل تاریخ‌نگاری و ذکر وقایع تاریخی و خطابه‌ها را دارد و به شیرینی و جذابیت مطالب کتاب افزوده است.‌محمد ابراهیم باستانی پاریزی در سوم دی‌ماه ۱۳۰۴ه.ش در پاریز، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان متولد شد. وی تا پایان تحصیلات ششم ابتدایی در پاریز تحصیل کرد و در عین حال از محضر پدر خود مرحوم حاج آخوند پاریزی هم بهره می‌برد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دو سال ترک تحصیل اجباری، در سال ۱۳۲۰ تحصیلات خود را در دانشسرای مقدماتی کرمان ادامه داد و پس از کسب دیپلم در سال ۱۳۲۵ برای ادامۀ تحصیل به تهران آمد و در سال ۱۳۲۶ در دانشگاه تهران در رشتۀ تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت.

در سال ۱۳۳۰ از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و برای انجام تعهد دبیری به کرمان بازگشت. در همین ایام با همسرش، حبیبه حایری ازدواج کرد و تا سال ۱۳۳۷ خورشیدی که در آزمون دکتری پذیرفته شد، در کرمان ماند. وی یک پسر به نام حمید و یک دختر به نام حمیده دارد. تابستان‌ها را نزد دخترش در تورنتو و زمستان‌ها را نزد پسرش در تهران سپری می‌کرد. باستانی پاریزی صبح روز سه شنبه پنجم فروردین ۱۳۹۳ پس از یک ماه بیماری کبد در بیمارستان مهر تهران دیده از جهان فروبست و طبق وصیت خود در قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا در کنار همسرش به خاک سپرده شد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات