- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155270 - 116/4
- وزن: 0.40kg
چهره حقیقی مصدق السلطنه
نویسنده: حسن آیت
ناشر: اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
کتابی است درباره شخصیت ؛ زندگی و احوالات دکتر محمد مصدق با نگاهی منتقدانه با یادداشتهای سیاسی حسن ارسنجانی
در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ به مناسب سیزدهمین سالگرد درگذشت مصدق همه وقت رادیو و تلویزیون به این موضوع اختصاص داده شده بود و افرادی همچون حسن نزیه، هدایتالله متین دفتری، مقدم مراغهای، ابوالفضل قاسمی، دکتر سنجابی و گروههایی همچون فداییان خلق، حزب خلق مسلمانان، مجاهدین خلق و... در احمدآباد، در مدفن دکتر مصدق جمع آمدند و چهها که نکردند و دولت انقلابی بازرگان هم با تعطیل رسمی ادارهها و مدرسهها و استفاده از سرویسهای دولتی و اتوبوسهای شرکت واحد با زمینهچینی بسیار، مردم را به احمدآباد کشاند و به خیال خود پنداشتند که میتوانند مانند گذشته با توطئههای خویش نور خدا را خاموش سازند و امام امت را تحتالشعاع مرده مصدقالسلطنه قرار دهند و مسیر انقلاب عظیم اسلامی را به نفع استعمارگران منحرف نمایند و بر سر ملت آن آورند که در جریان مشروطیت و ۲۸ مرداد ۳۲ آوردند.
... آن چیزی که من در نوار میگویم همین خطر است که گفتم، یعنی عین این جمله است، دشمن بلایی را که سر آیت الله کاشانی ...
ما در این تحقیق کوتاه خواهیم دید که مصدق عامل قابل اعتماد دستگاه استعماری بوده و بسیاری از حوادث تاریخ پنجاه ساله ما، دقیقا وسیله او و در جهت منافع غرب صورت گرفته است. همانطور که تقی زاده، رجل دیگر مشروطیت در این راه گام برداشت و در لحظات حساس مهره اصلی انعقاد قرارداد 1933 نفت به سود انگلستان بود، و همانطور که شریف امامی استاد اعظم لژ فراماسونری توانست در قیافه مدافع ملت با قرارداد کنسرسیوم در سال 1333 مخالفت علنی انجام دهد ولی بیش از 30 سال یکی از بزرگترین مهره های سیاستهای غرب در میهن ما بود.
اکنون ما برآنیم که بعد از افشاگری اخیر امام خمینی و نطق شدیدی که در تیرماه سال 1359 در جمع اعضای شورای عالی قضایی کردند و به طور صریح ضربات ملی گراها و شخص مصدق را به روحانیت و ملت مسلمان ما برملا ساختند با مراجعه به اسناد تاریخی، چهره واقعی این ملی گرایان وابسته به غرب را به ملت مسلمان ایران نشان دهیم تا آنچه سعی بلیغ در کتمان آن شده است، بیش از این مخفی نماند و بدین منظور به ترتیب تاریخی، شمه ای از قضایای تاریخی را در این رابطه بیان می کنیم...
مصدق پس از آغاز سلطنت رضاخان مجدداً در مجلس شورای دوره ششم به نمایندگی انتخاب شد. پس از انقضای دوره مجلس ششم مصدق برای حفظ وجهه ملی خود به احمد آباد ده مزروعی خود می رود و یک دوره طولانی استراحت را آغاز می کند. زیرا سیاست استعمار برای برقراری دیکتاتوری تعلق گرفته بود و دیگر لازم نبود که او در مجلس ایفای نقش کند.
مصدق پس از این سالها در زمان سلطنت رضاخان فعالیتهای مهمی را در مورد قضیه نفت برای استعمارگران انگلیس انجام داد و حتی در بازکردن پای استعمار امریکا در ایران نیز نقش مهمی داشت. در این مدت مصدق در صدد بود که با فعالیت هایی بر وجهه ملی خود درمیان مردم بیفزاید و خود را به عنوان چهره ایی قهرمان و ملی به مردم معرفی کند و این آرزوی همیشگی مصدق بود.