- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162147 - 106/2
- وزن: 0.40kg
چهره استعمارگر ، چهره استعمار زده
نویسنده: آلبر ممی
مترجم: هما ناطق
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 175
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
باید افزود که استعمار زده رفته رفته گذشته را نیز از دست میدهد، گذشته ای که استعمارگر هرگز .استعمار گران معتقدند که استعمارزده « تنبل وتن پرور»است . استعمار زده هرگز به عنوان فردی مثبت در نظر گرفته نمی شود: استعمارزده چنین« نیست»، چنان« نیست ». استعمار زده هرگز به عنوان فرد مشخص نمی شود و برای او حقی جز غرق شدن در مجموعه ای گمنام نیست؛ این ها چنینند..اینها همه شان اینطوریند». استعمارزده کم کم آنچه که استعمارگر در حق او میگوید می پذیرد و از اینجا فاجعه آغاز می شود.
ذهن استعمارزده مدام میگوید نمیشود و نمیتوانیم. گفته میشود هربار که به خود بگوییم نمیتوانیم کاری را انجام دهیم باید 19 بار بگوییم میتوانیم تا اثر آن یکبار را خنثی کنیم. این کارکرد مغز است و رسانه ها از این طریق ناامیدی و ناتوانی را به جوامع فرودست تزریق میکنند تا ذهن های آنها را مسموم و استعمارزده باربیاورد..آ
لبر ممی در دهه ۱۹۵۰ به درونمایه استعمار میپرداخت. پس از انتشار دو کتاب دیگر به نامهای آگار و چهره استعمارگر، چهره استعمارزده آلبر ممی به شهرت جهانی رسید. دولت فرانسه که درگیر جنگ الجزایر بود به کتاب چهره استعمارگر، چهره استعمارزده روی خوش نشان نداد و درخواست تابعیت فرانسوی آلبر ممی را رد کرد و ۱۶ سال پس از انتشار این کتاب درخواست تابعیت او را پذیرفت.
فهرست
مفهوم مهاجرت
استعمارگری که منکر خویش است
استعمارگری که نقش خود را می پذیرد
چهره افسانه ای استعمارزده