- موجودی: موجود
- مدل: 196105- 16/3
- وزن: 0.30kg
چه کنیم تا کودکان احساس مسئولیت کنند
نویسنده: رئیسه حلویاتی
ناشر: فروغی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 60
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1353 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
و در کارها با انضباط باشند ...
والدین به دنبال راه هایی برای آموختن مسئولیت پذیری به کودکان خود هستند، در بیشتر خانه ها، انتظار می رود که ارجاع کارهای روزمره به کودکان، راه حلی برای این مشکل باشد.
والدین بر این باورند که شستن ظرف ها و مرتب کردن تختخواب ها در کودکان احساس مسئولیت را پایه ریزی می کند، این قبیل کارهای روزانه، گر چه عملا برای اداره خانه مهم هستند، ولی شاید هیچ تاثیر مثبتی در ایجاد احساس مسئولیت پذیری در کودکان نداشته باشند، این امکان وجود دارد که پافشاری تحمیلی تاثیر نامطلوبی در شکل گیری شخصیت کودک بر جای گذارد.
گردشی در شهر و مهد کودک ها و صحبت با بچه ها، این نظر را به اثبات می رساند که اگر مسئولیتی را بر عهده کودک بگذاریم که مشتاق به انجام آن است، نقش ها و مسئولیت های دیگر را آسان تر و بهتر به عهده می گیرد.
کی از موضوعات مهمی که در حوزه تربیت فرزند مطرح می شود، این است که از چه زمانی می توانیم از بچه ها توقع انجام کاری را داشته باشیم. به عبارت دیگر چه زمانی می توانیم مسئولیت انجام کاری را به عهده فرزندانمان بگذاریم و توقع انجام آن را داشته باشیم.
طرح این مسئله به ویژه دردوره ای که والدین بیش از حد به برآوردن نیازهای کودک می پردازند و انجام کار توسط آن ها را تا جای ممکن به تعویق می اندازند، بسیار ضروری به نظر می رسد.
زیرا اگر کودک طی سال های رشد و تکامل خود هرگز درنیابد که در چارچوب خانواده وظایف و مسئولیت هایی برعهده دارد، بدیهی است که در دوران بزرگسالی از زیر بار وظایف و مسئولیت های خود شانه خالی کند.
مسئولیت پذیری یک عنصر برجسته در موفقیت انسان است و نشان دادن احساس مسئولیت یک امر ذاتی نیست بلکه این ویژگی در متن خانواده و روابط اجتماعی و تعاملاتی که فرد با دیگران دارد امکان رشد پیدا می کند و والدین در این میان نقش محوری را در انتقال روحیه مسئولانه به کودک دارند.
لذا مهم است که شما به عنوان والدین رفتار های تربیتی خود را در جهت پرورش کودکانی مسئول جهت دهید. گام های زیر راهنمای شما برای موفقیت در این هدف است.