- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 175038 - 60/4
- وزن: 0.40kg
چنین مادر ، چنین پسر
نویسنده: الکساندر دوما
مترجم: فروردین پارسای
مقدمه: ذبیح الله منصوری
ناشر: یادگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
ماجرای داستان از آن جا آغاز میشود که عده کثیری برای مراسم عید سن مدار در میدان سنت ژنویو گرد هم آمده بودند. در این هنگام, جوانی با مسلک پروتستان از بارانی قریبالوقوع خبر میدهد. چند تن از حاضران که نمیخواستند عیششان منغص شود از این خبر برآشفتند و جوان را به ارتداد متهم کردند و او را با خشم و غضب در رودخانهای غرق ساختند.
در پی آن بارانی شدید باریدن گرفت و سیلاب از هر جانب سرازیر شد. باران همچنان تا چهل روز ادامه یافت, زیرا وقتی در روز عید سن مدار باران ببارد تا چهل روز قطع نخواهد شد, و بدین ترتیب ...
فضای داستان مربوط به نیمه دوم قرن شانزدهم است و واقعه آن نیز در کشور فرانسه رخ میدهد ... خاندان والوا فرمانروایان فرانسه از ابتدای جنگ صد ساله تا پایان قرن ۱۶ میلادی بودند. آنها در این سه قرن کشور را از پایان قرون وسطی و عصر حاکمیت فئودالی به سوی رنسانس هدایت کردند. والواها به دنبال پیشینیان خود (خاندان کاپتی) کار یکپارچگی فرانسه را به پیش برده و آن را با موفقیت به پایان رساندند.
خاندان والوا خود یکی از شاخههای کاپتیها – حاکمان فرانسه در قرون ۱۰ تا ۱۴ میلادی – محسوب می شدند. والواها که در دوره آشفتگی اوضاع فرانسه به قدرت رسیدند، به مرور به سه شاخه تقسیم شدند:
• شاخه مستقیم که با فرمانروایی فیلیپ ششم آغاز شد و از ۱۳۲۸ تا ۱۴۹۸ میلادی بر فرانسه حکم راند. اوج قدرت والواها مربوط به همین دوره می باشد.
• شاخه والوا-اورلئان که تنها یک عضو آن – لویی دوازدهم – به حکومت رسید.
• شاخه والوا-آنگولم که از ۱۵۱۵ تا ۱۵۷۴ قدرت را در دست داشت و سرانجام پس از دوره جنگهای مذهبی در فرانسه فروپاشید و جای خود را به خاندان بوربون داد.
نخستین فرمانروایان والو درگیر جنگ صد ساله با انگلستان بودند. این جنگ که در ابتدای سلطنت والواها (ابتدای قرن ۱۴ میلادی) آغاز شد، تا ۱۴۵۳ ادامه یافت. در این مدت ، شاهان والوا با دو خطر مهم رو به رو بودند. نخست، پادشاهی انگلستان که بخش بزرگی از فرانسه را تصرف کرده بود و همچنین، فئودالهایی که با سوءاستفاده از کاهش قدرت شاه ، در پی کسب نفوذ بیشتر بودند.
این جنگ سرانجام در زمان شارل هفتم با پیروزی فرانسویان خاتمه یافت. از آن پس شاهان والوا کوشیدند تا قدرت فئودالها را کاهش دهند. لذا ، اختیارات مالیاتی و اعلام جنگ و صلح را از آنِ خود کردند و با افزایش توان نظامی ، فئودالها را به حاشیه راندند. آغاز درگیریهای موسوم به جنگهای ایتالیا در اوایل قرن ۱۶ میلادی ، باعث شروع رقابت تاریخی خاندان والوا با خاندان هابسبورگ شد. مسئله ای که بعدها به رقابت فرانسه و اتریش تبدیل شد و بخش مهمی از تاریخ معاصر اروپا را به خود اختصاص داد. رنسانس فرانسه نیز در زمان دو پادشاه والواها – هانری دوم و فرانسوای اول – روی داد.
وقوع جنگ های مذهبی در فرانسه (۱۵۹۸-۱۵۶۲) تیر خلاصی بر پیکره دولت والواها وارد آورد. این جنگها میان کاتولیکها – که دستگاه های دولتی در اختیار آنها بود – و پروتستانها رخ داد. سرانجام در سال ۱۵۷۴ هانری چهارم – رئیس خاندان بوربون – از دل جنگ های مذهبی کشور سر بر آورد. خاندان والواها منقرض شد و بوربونها جای آن را گرفتند. بوربونها تا زمان وقوع انقلاب فرانسه بر این کشور حکومت کردند.