- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 200658 - 17/6
- وزن: 0.30kg
چند داستان از جلیل محمد قلی زاده (ملانصرالدین)
نویسنده: جلیل محمد قلیزاده (ملانصرالدین)
مترجم: محمد علی فرزانه
ناشر: آشنا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 205
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1330 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ جلد و صفحات رد زردی دارد
مروری بر کتاب
نخستین شماره «ملانصرالدین» در هفتم آوریل ۱۹۰۶ انتشار یافت. ادیب و روزنامه نگار گرانقدر جلیل محمد قلیزاده سال ها بعد در بخشی از خاطرات خویش انگیزه ها و جریان انتشار ملانصرالدین را توضیح داده است. آقای م. ع. فرزانه این خاطرات و نیز چند قصه کوتاه محمد قلیزاده را در کتابی با عنوان «گوشه ای از خاطرات و چند داستان» به فارسی برگردانده است. آنچه به دنبال می خوانید از این کتاب برگرفته شده.
… و بعد از آن که موقعیت پیش آمد، احزاب آزادی طلب آن روزی حمله خود را علیه حکومت نیکلا که در سایه جنگ ناتوان گشته بود آغاز کردند. آنگاه ما نیز با استفاده از این موقعیت، در اندیشه ایجاد زمینه ای برای خود برآمدیم تا بتوانیم در آن درد دل خود را بازگو کنیم.
اما مبارزه با حکومت تزاری را به فرصت بعدی موکول کردیم. نخستین اقدام و اولین وظیفه ما وضعیت ملت اسلام بود که در پیش چشم داشتیم. قبل از هرچیز از نقاش عزیز و بی همتای خودمان «سمولینگ» خواستیم که با فرچه استادانه خود خواب غفلت ملل تیره بخت و خفته شرق را تصویر کند و آنچه که در صفحه اول نخستین شماره ملا نصرالدین به تاریخ هفتم آوریل سال ۱۹۰۶ مسیحی به صحنۀ انتشار درآمد، یعنی تصویر ملتی که در خواب دیرین غنوده است، همانست که نقاش چیره دست ما «سمولینگ» با قلم استادانه خود در همان تاریخ آفریده است.
خفتگان این جا، همان ملت تیره بخت ماست. همان مسلمانان بدبختی که در مقابل ناکامی های این دنیا بهشت آخرت را دارند.