- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 145338 - 56/4
- وزن: 0.40kg
چرند و پرند
نویسنده: علی اکبر دهخدا
ناشر: معرفت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 139
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1348 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مجموعه نوشتههای طنز اجتماعی و سیاسی علیاکبر دهخدا است که در قالب داستانکوتاه، اعلامیه، تلگراف، گزارش خبری و... نوشته شده است.
علاقه دهخدا به مسایل روز جامعه و شناخت عمیق او از ذهنیت و طرز فکر ایرانی و احساس همدردی و همراهی او با جامعه ایرانی باعث میشد تا او بیرحمانه به تمامی سوِژههای متعدد سیاسی و اجتماعیای که باعث عقب ماندگی ایران میدانست حمله کند؛ فساد و ناکارآمدی در دولت و مجلس، دولتمردان نالایق، رابطه دولت و ملت، نفوذ خارجی، ستم و بیعدالتی مرسوم، تحدید آزادی بیان، جهل و آمادگی مردم برای فریب خوردن، دورویی، روزنامه نگاران فاسد، وضع اسفناک راه ها، شکاف بین فقیر و غنی، خرافات، عدم وجود آموزش برای زنان، عدم وجود امکانات آموزشی کافی برای کودکان و... همه موضوع نقدهای بیرحمانه او بود.
مجموعه نوشتههای طنز اجتماعی و سیاسی علیاکبر دهخدا است که در قالب داستانکوتاه، اعلامیه، تلگراف، گزارش خبری و... نوشته شده است. علاقه دهخدا به مسایل روز جامعه و شناخت عمیق او از ذهنیت و طرز فکر ایرانی و احساس همدردی و همراهی او با جامعه ایرانی باعث میشد تا او بیرحمانه به تمامی سوِژههای متعدد سیاسی و اجتماعیای که باعث عقب ماندگی ایران میدانست حمله کند؛ فساد و ناکارآمدی در دولت و مجلس، دولتمردان نالایق، رابطه دولت و ملت، نفوذ خارجی، ستم و بیعدالتی مرسوم، تحدید آزادی بیان، جهل و آمادگی مردم برای فریب خوردن، دورویی، روزنامه نگاران فاسد، وضع اسفناک راه ها، شکاف بین فقیر و غنی، خرافات، عدم وجود آموزش برای زنان، عدم وجود امکانات آموزشی کافی برای کودکان و... همه موضوع نقدهای بیرحمانه او بود.
درست است که موضوعات مطرحشده در این کتاب مربوط به زمانی میان پیروزی انقلاب مشروطه و شروع استبداد صغیر است و شاید بهظاهر با گذر زمان اهمیت خود را از دست داده، اما دغدغههای مورد اشاره آن همچنان به قوت خود باقیاست و شاید ریشهی خیلی از مشکلات امروز را بتوان در آن یافت.
اوج جهالت و پشتکردن به علم و انواع خیانتها به کشور و مردم، به نام دین و نظام و دولت، به شیوه گزندهای در این کتاب آمده، بهطوریکه در لحظاتی آدم نمیداند گریه کند یا بخندد. این مجموعه داستانهایکوتاه، اعلامیهها، تلگرافها و گزارشهای خبری که مشکلات آن دوره از کشور را با لحنی طنزگونه و جذاب به تصویر میکشد، اطلاعات تاریخی زیادی هم از آن دوره دارد که لذت خواندن تاریخ را هم به خواننده میدهد.
بعد از چندین سال مسافرت هندوستان و دیدن ابدال و اوتاد و مهارت در کیمیا و لیمیا و سیمیا الحمدالله به تجربه بزرگی نایل شدم. و آن دوای ترک تریاک است.اگر این دوا را در هریک از ممالک خارجه کسی کشف می کرد ناچار صاحب امتیاز می شد. انعامات می گرفت. درهمه روزنامه ها نامش به بزرگی درج می شد اما چکنم که در ایران قدردان نیست!!!