- موجودی: موجود
- مدل: 172396 - 100/3
- وزن: 0.90kg
چراغ صاعقه
گزینش: علی انسانی
ناشر: جمهوری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: وزیری زرکوب - سال انتشار: 1390 ~ 1382 - دوره چاپ: 8 ~ 3
مروری بر کتاب
مرثیه از مدینه تا مدینه
مجموعه ای است از شعرهای شاعران مختلف که در مصائب و مراثی امام حسین (ع) و یارانش سروده شده است. در مقدمه کتاب، موسوی گرمارودی به شاعران شیعی فارسی که از دوران گذشته در مصیبت های اهلبیت (ع) اشعاری سروده اند، اشاره کرده و معتقد است که ترکیب بند محتشم یکی از بهترین آنها است. مؤلف در مرثیه سازی با عنوان یکی از کارهای بسیار مهم هنری یاد کرده سپس دوازده بند محتشم را از نظر خوانندگان می گذراند.
او در بخش نخست، اشعار بسیار متنوعی را درباره وقایع کربلا ضبط کرده که پوست و مغز از قاآنی، گریه خورشید از امیری فیروزکوهی، جگرگوشه رسول از صائب تبریزی و غبار محنت از شهریار از آن جمله است. او در بخش دوم، مجموعه شعرهای دیگری را زیر عنوان آغاز نهضت و حرکت به سوی نینوا به مخاطبان عرضه می دارد.
او در بخش های بعدی تا پایان کتاب، سروده هایی از شاعران دوران معاصر چون ادیب الممالک فراهانی، علی موسوی گرمارودی، علی انسانی، استاد جلال همایی، ابوالقاسم لاهوتی، یغما جندقی، وصال شیرازی، محمدجواد مشفق و ملک الشعرای صبوری با عناوین بسیار متنوع مربوط به همه وقایع نهضت حسین بن علی(ع) از آغاز تا شام غریبان و بازگشت به مدینه ضبط کرده است.
رباعی «باب حوائج» سروده ی «محمد جواد شفق» را در زیر می خوانید:
تا قهر علی، بهر خوارج باشد
تا مهر علی سکه ی رایج باشد
تا پرچم کربلاست همرنگ شفق
عباس علی باب حوائج باشد
رباعی دیگری با عنوان «لبخند زخم!» اثر «علی انسانی» را می خوانیم:
رگ های گلوی خشک گردیده ببوس
جایی که به جز تو کس نبوسیده ببوس
این تن که ز هر زخم به تیغ دشمن
واکرده دو لب به خصم خندیده ببوس