دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

چراغ راه زندگی ؛ کلمات الهام از مشاهیر و بزرگان جهان

چراغ راه زندگی
چراغ راه زندگی
-20 %
چراغ راه زندگی
چراغ راه زندگی
چراغ راه زندگی ؛ کلمات الهام از مشاهیر و بزرگان جهان
  • موجودی: موجود
  • مدل: 174713 - 100/5
  • وزن: 1.50kg
2,800,000 ریال
3,500,000 ریال

چراغ راه زندگی

گردآوری: قاسم احسانی کناری
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 828
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 _ 1383 - دوره چاپ: 5 _ 3

 

مروری بر کتاب

کلمات الهام از مشاهیر و بزرگان جهان

انسان در مقام اشرف مخلوقات، با معمای پیچیده ای روبه روست. از یک سو، خداوند متعال استعدادها و توانایی های بالقوه ای را در وجود او به ودیعت نهاده و شرایطی را برایش فراهم ساخته است که توانایی های درون خود را آشکار سازد و از سوی دیگر، مهلت محدود و نامشخصی را با عنوان «عمر» به او ارزانی داشته که به سرعت در حال گذر است. در تنگنای چنین معمایی، انسان عاقل همواره در این اندیشه است که آیا با استفاده از زمان محدودی که در اختیار اوست، می تواند بار مسئولیتی را که بر دوش دارد، به شایستگی به سر منزل مقصود برساند یا خیر و آیا در روز رستاخیز می تواند با رویی سفید در پیشگاه خدای خود سر تعظیم فرود آورد...

فرصت ها، شرایط ویژه ای است در زندگی انسان! انسان هوشمند، فرصت ها را می شناسد و آنها را می رباید. موحدان دریافته اند که روزها، بهره الهی ایشان از عمر است. ازاین رو، قدردان آن هستند. هر روزی برایشان سفری نو است. در هر روز درسی تازه می آموزند و به درس های پیشین می افزایند و با آن به عبودیت پروردگار، هر چه بیشتر نزدیک می شوند. از ایام نباید خسته شد. باید قدر این نعمت الهی را دانست. باید دانست که جهان امروز، جهانی است پر هیاهو و پر شتاب که در این شتاب بی درنگ لحظه ها، انسان ها هر دم با موج یا امواجی نو از حوادث و مسائل روبه رو هستند و به فاصله چند ثانیه یا در نهایت چند دقیقه، می توانند با یکدیگر در دورترین نقطه جهان ارتباط برقرار کنند و سوار بر بال امواج، از زمان و زمانه سخن بگویند. 

اگر در سده های گذشته، سال ها و ماه ها طول می کشید تا اتفاقی مهم رخ دهد و اختراعی صورت پذیرد، امروز ثانیه ها در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر قرار گرفته اند و در فن آوری گوی سبقت را از یکدیگر می ربایند. امروزه لحظه ها تعیین کننده و سرنوشت سازند و چه خوشبخت اند انسان هایی که قدر لحظات را می دانند و اگر شده زر ناب را از دست بدهند، از وقت باارزش خود به بهترین شکل بهره می جویند.

می توان گفت که بشر تقریباً در تمامی دوران های تاریخی کم و بیش با مقوله ای به نام زمان آشنایی داشته است و می کوشید در زندگی خود همسو با زمان به پیش رود، هرچند این مطلب تنها در مورد انسان صادق نیست و به قلمرو زندگی دیگر موجودات نیز سرایت کرده است. برای مثال، پروانه ها، زنبورهای عسل، مورچه ها و موریانه ها، در فصل های مختلف سال وظیفه های گوناگونی را بر عهده دارند که با هر فصل و شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناطق هماهنگ است. خواب زمستانی خرس ها یا کوچ پرستوها نیز این واقعیت را تأیید می کند. ازاین رو، گردش شب و روز و دگرگونی فصل ها، در زندگی آنها بسیار اهمیت دارد.

درباره انسان نیز باید گفت که بدون زمان، زندگی امکان ندارد؛ زیرا اگر بر فرض محال، انسان روزی به این نتیجه برسد که باید عنصر زمان را از زندگی حذف کرد، تمام کارهایش دچار رکود و نقصان و بی نظمی می شود، از سویی دیگر پیدایی شب و روز و دگرگونی فصل ها، بر اثر اراده ای به مراتب قوی تر از اراده انسان ها که همان خواست پروردگار است، صورت می پذیرد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که تصور زندگی بدون زمان، ناممکن است. در حقیقت، زمان به زندگی همه موجودات، نظم و انسجام می بخشد.زمان، رکن بسیار مهم کام یابی و سعادت انسان را تشکیل می دهد؛ چراکه بدون داشتن فرصت مناسب، امکان دست یابی به بسیاری از هدف ها وجود ندارد. در نتیجه، در زندگی نمی توان طعم شادکامی و خرسندی را چشید.

در جهان امروز، یکی از بزرگ ترین دغدغه های بشر، کمبود وقت است. اگر انسان بتواند از وقت خود به گونه ای شایسته استفاده کند، انبساط خاطر و رضایت باطن او فراهم می شود. به همین دلیل، لازم است که هر انسانی مهم ترین اولویت ها را در زندگی خویش شناسایی کند و در وهله نخست، درصدد دست یابی به آنها باشد، نه اینکه هر روز کوله بار خود را سنگین تر کند و زمان محدود خودش را با کارهای متفرقه هدر دهد و در عمل، کارآیی لازم را از دست بدهد.

«در زمان های گذشته، بیشتر مردم حق انتخاب کمتری در زندگی داشتند و اگرچه زندگی بیشترشان به سختی می گذشت، دست کم با امکانات ساده و اندک، زندگی ساده ای داشتند. اکنون، بسیاری از ما با داشتن امکانات مالی بیشتر، تا جایی که ممکن است، می کوشیم ناخواسته برای خود دردسر ایجاد کنیم، ضمن آنکه کارهای زیاد و گزینش های بسیاری در پیش داریم. دانستن این مطلب برایمان مشکل است که بدانیم چه چیزهایی را باید از سر راهمان برداریم و باز در جهت پیشبرد کارهای خود با کمبود وقت روبه رو هستیم!»

وین دایر این دانشمند بزرگ درباره اهمیت استفاده مناسب از فرصت ها به نکته های پندآموزی اشاره کرده است که برای نمونه چند مورد از آنها را بیان می داریم:

«گذشته، گذشته است. شما در گذشته با هوش و درایت خود به بهترین کارهایی که از شما برمی آمده، دست زده اید. بدی و خوبی یا زشتی و زیبایی آن در زمان کنونی، مشکلی را حل نمی کند. آنچه در کف دارید، امروزِ شماست که دیگر باز نمی توانید آن را به دست آورید».

«برای تمام روزهای عمر که در این قالب مادی سپری می شود، احترامی قائل شوید و لحظه به لحظه آن را به نیکویی یاد کنید. خود را از اسارت روزهای گذشته برهانید و با تمام وجود، در زمان حال یعنی تنها وقتی که در اختیار شماست، زندگی کنید».

«گاهی می شنوید که روان پزشکان درباره زیستن در گذشته داد سخن سر می دهند: زندگی کردن در زمان گذشته محال است. سخن گفتن درباره خاطرات گذشته و احساس پشیمانی از آن، جز اتلاف وقت لحظات کنونی نیست. شما تنها می توانید از زمان حال کام بجویید»

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات