- موجودی: موجود
- مدل: 200877 - 110/5
- وزن: 0.20kg
چارلز داروین
نویسنده: آنا اسپراول
مترجم: محمدرضا افضلی
ناشر: مازیار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 64
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور ، تعدادی رنگی
چارلز داروین با مطرح کردن نظریه تکامل از طریق انتخاب طبیعی ، تفکر علمی را متحول کرد. ابتدا دانشمندان و پیشوایان مذهبی به انتقاد از او پرداختند ، اما امروز داروینیسم در جامعه علمی پیروان بسیار دارد. این نظریه همچنان الهام بخش پژوهش هایی است که به یافتن منشا حیات روی زمین منتهی می شوند.
داروین را با این نظریه که : کلیه موجودات زنده دنیای مشترکی دارند میشناسند . او در کتاب پیدایش انواع ، با طرح ساز و کار انتخاب طبیعی، برای این نظریه اعتبار عملی دست و پا کرد و با تلاشهای "هنری هاکسلی "نظریه تکامل و بقای اصلح او گسترش یافت . نظریات وی در زمان حیاتش مخالفان و موافقان بسیاری یافت تا جایی که برخی مخالفان وی کلیسا او را تکفیر کردند .
نظریه تکامل و ارتباط آن با وجود نظم و تدبیر در طبیعت، در تفکر غربی هنوز هم از بحثهای مطرح به شمار میرود. برای بسیاری از ما شنیدن نام چارلز داروین مترادف با نظریه فرگشت یا تکامل و انتخاب طبیعی است.تمامی موجودات زمین در طول زمان در فرآیندی مستمر، تحول پیدا کرده اند که به این چرخه فرگشت میگویند.
چارلز داروین تئوری تکامل را مطرح و پروراند و به صورت کتاب اصل انواع تدوین کرد که این مجموعه در ۱۸۵۹ میلادی منتشر شد. همچنین داروین با کتاب محبوب خود با نام سفر بیگل در محافل علمی به خوبی شناخته شد و ستایش دانشمندان در زمینه زمینشناسی و زیستشناسی را برانگیخت. او در ۱۸۷۱ کتاب بعدی خود موسوم به تبار انسان را منتشر کرد. تکامل میگوید: این ظرفیت وجود دارد که مسیر تهاجمات زیستی را تغییر دهد، هرچند این قبیل تغییرات به وسیله آزمایشها کشف نشده باقی می مانند.
اَعمال حیاتی، پروسه های منطقی حفظ حالت زنده هستند و هرگونه انحراف از مَشی منطقی آنها، کمابیش منجر به بروز اختلال در سیستم و حذف حالت زنده میشود. سیستمهای زنده به لحاظ اجرای اعمال حیاتی معیوب، حسب درجه نقص در پروسه های حیاتی، در برخورد با نیروهای تکاملی حذف شده و یا از تاثیر در روند تکامل منع می شوند. شواهد علمی این نظریه را که حیات روی زمین فرگشت یافته و تمام گونهها جد مشترکی دارند را تایید میکند.
داروین در کتاب خود می نویسد: هر کاری که بشر میکند جلوهای از انتخاب طبیعی است. بنابراین انسان نیز آگاهانه از عملکرد دیگر موجودات در طبیعت الگوبرداری میکند؛ به عبارت روشنتر چون انسان نیز موجودی طبیعی است الگوی رفتاری او همان الگوی موجودات طبیعی است. بنابراین کاریهای احساساتی نظیر حمایت از ضعفا، بیماران و آسیب دیدگان در واقع مانع تراشی بر سر راه رقابت آزادانه قوی و ضعیف در طبیعت است.