- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165768 - 79/4
- وزن: 1.00kg
پیشوای آزادی
نویسنده: حسین مسرت
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 746
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتای رد زردی مختصری دارد
مروری بر کتاب
فرخی یزدی چه در عالم ادبیات، چه روزنامهنگاری و چه سیاست، شخصیتی تأثیرگذار و مهم بود. او با قلمش در تحولات سیاسی دوران مشروطه نقش بازی میکرد و اندیشههای سیاسیاش را وارد شعر میکرد. بنابراین نمیتوان شعر و اندیشة او را بدون توجه به زندگیاش بررسی نمود. این کتاب حاصل پژوهش چندین سالة نگارنده در بارة زندگی و مبارزات و افکار و آثار و نقش فرخی یزدی در تاریخ معاصر ایران است و به تحلیل همزمان افکار و زندگی او پرداخته است. همچنین گزیـدهای که از اشعار برجسته و شاخص فرخی یزدی در این کتاب آمده، خود میتواند اثری مستقل محسوب گردد.
این کتاب شرح زندگی، مبارزات، افکار، آثار، و نقش "فرخی یزدی" ـ شاعر و روزنامهنگار آزادیخواه دوران مشروطیت ـ در تاریخ معاصر ایران را بازگو میکند.هم چنین تعدادی از اشعار این شاعر انقلابی را که در قالب غزل، قصیده، قطعه، مسمط، رباعی، و مثنوی سروده شده، در بخشی از کتاب فراهم آورده است.فصل دیگری از کتاب نیز دربرگیرندهی روزشمار، سال شمار، یادواره، و کتاب شناسی "فرخی یزدی" دربارهی "فرخی" به زبان انگلیسی، برگرفته از "دانشنامهی ایرانیکا" به چاپ رسیده است.
...کتاب را سال ۱۳۸۰ منتشر کردم محمد فرخی یزدی سال ۱۲۶۸ به دنیا آمد و پنجم مهرماه ۱۳۱۸ به دست دستگاه پهلوی اول با ترزیق آمپول هوا در زندان قصر کشته شد.این شاعر بنیانگذار روزنامه توفان بود. همچنین نماینده مردم یزد در دوره هفتم مجلس شورای ملی بود. نگارنده در این کتاب شرح زندگی، مبارزات، افکار، آثار، و نقش 'فرخی یزدی' ـ شاعر و روزنامهنگار آزادیخواه دوران مشروطیت ـ در تاریخ معاصر ایران را بازگو میکند.
هم چنین تعدادی از اشعار این شاعر انقلابی را که در قالب غزل، قصیده، قطعه، مسمط، رباعی، و مثنوی سروده شده، در بخشی از کتاب فراهم آورده است.فصل دیگری از کتاب نیز دربرگیرندهی روزشمار، سال شمار، یادواره، و کتاب شناسی 'فرخی یزدی' دربارهی 'فرخی' به زبان انگلیسی، برگرفته از 'دانشنامهی ایرانیکا' به چاپ رسیده است.
درسال ۱۳۵۷با فرخی یزدی آشنا شدم و در سال ۱۳۷۸ کنگره بزرگداشت فرخی یزدی برگزار شد و کتابی به نام او نوشتم مرحوم محمد گلبن خاطرات زیادی از بزرگان ادب ایران در مورد فرخی یزدی گرد آوری کرده بود که از ان استفاده کرده است همچنین از کتابی که در مسکو راجع به او نوشته شده بود بهره بردم از خلال مطبوعات و کتابها و خاطرات دوستان وبستگان او استفاده کردم .
بخش نخست آن در دوازه قسمت هست درباره زندگی اوست از کودکی تا پایان آثار اورا به دو بخش کتاب ها وروزنامه ها دیوان معروفترین کتابش دیوان وفتح نامه آتش وستار ه شب آیینه افکار پیکار طوفان قیام ونهضت دربخش دوم روزنامه ها بخش سوم شامل گزیده اشعار شامل غزل رباعی دیگر اشعار بخش چهارم پیوست ها روز شمار وسال شمار زندگی او یادواره کتاب شناسی فرخی یزدی و کتاب نامه ها فرخی اشعار زیادی دارد که معروفترین آن شعر آزادی است که در این کتاب به چاپ رسیده است .
گلرنگ شد در و دشت ، از اشکباری ما
چون غير خون نبارد ، ابر بهاری ما
با صد هزار دیده ، چشم چمن ندیده
در گلستان گیتی ، مرغی به خواری ما
بی خانمان و مسکین ، بدبخت و زار و غمگین
خوب اعتبار دارد ، بی اعتباری ما
اين پرده ها اگر شد ، چون سينه پاره دانی
دل پرده پرده خون است ، از پرده داری ما
یک دسته منفعت جو ، با مشتی اهرمن خو
با هم قرار دادند ، بر بی قراری ما
گوش سخن شنو نيست ، روی زمین و گر نه
تا آسمان رسیده است ، گلبانگ زاری ما
بی مهر روی آن مه ، شب تا سحر نشد کم
اختر شماری دل ، شب زنده داری ما
بس در مقام جانان ، چون بنده جان فشاندیم
در عشق شد مسلم ، پروردگاری ما
از فر فقر داديم ، فرمان به باد و آتش
اسباب آبرو شد ، این خاكساری ما
در این دیار باری ، ای کاش بود یاری
کز روی غمگساری ، آید به یاری ما