- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155742 - 86/4
- وزن: 0.20kg
پیدایش و تکامل انسان
نویسنده: توماس فورد
مترجم: کاوه برزگر
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 96
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: ؟135 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور
نزدیک به صد سال پیش عقیده همگان بر این بود که چندین نوع از گیاهان و حیوانها که طبیعی دانان به آن نوع می گویند همه یکباره و در ابتدای پیدایش عالم خلق شده اند...باور به فرگشت و این که انسانها و دیگر جانداران زنده از راههای طبیعی و دگرگون شدن یک ساختار به ساختاری دیگر پدید آمدهاند ریشههای کهن در میان یونانیان باستان، رومیان، چینیان، و علوم اسلامی سدههای میانی دارد.
با آغاز طبقهبندی علمی جانداران در انتهای سده ۱۷ میلادی، اندیشهٔ زیستی در غرب تحت تأثیر دو باور متضاد قرار گرفت: یکی ذاتباوری و اعتقاد به این بود که هر جانور دارای خصیصههای ذاتی نامتغیر است که خود برآمده از متافیزیک مکتب ارسطو و همسو با الهیات طبیعی بود؛ و دیگری برآمده از رویکردی متضاد با اندیشه ارسطویی در دانش نوین. با رشد روشنگری، جهانبینی فرگشتی و فلسفه مکانیکی از علوم فیزیکی تا تاریخ طبیعی را دربر گرفتند.
طبیعتگرایان آغاز به تمرکز بر تغییرپذیر بودن گونهها کردند؛ برآمدن دیرینهشناسی با مفهوم انقراض فشار را بر دیدگاه ثابت بودن طبیعت هر چه بیشتر کرد. در آغاز سده ۱۹ میلادی، ژان–باتیست لامارک نگره خود دربارهٔ تراجهش گونهها را مطرح کرد، که نخستین نگره از این نوع دربارهٔ فرگشت بهشمار میرفت.
در ۱۸۵۸، چارلز داروین و آلفرد راسل والاس، به صورت مشترک اقدام به چاپ نگرهای فرگشتی تازه کردند که به تفصیل در کتاب خاستگاه گونههای داروین شرح داده شد. اگرچه تا پیش از ارائه نظریه فرگشتی داروین دیدگاه فرگشتگرایانه در جامعه علمی جای پا باز کرده بود، اما نظریه او به آن دلیل انقلابی تلقی میشود که توانست سازوکاری از چگونگی پدید آمدن تفاوتها در گونههای مختلف را توضیح دهد؛ چیزی که امروزه با مفهوم انتخاب طبیعی میشناسیم. نظریه او همراه بود با شواهد بیشماری از شاخههای گسترده علمی همچون دامداری، جغرافیای زیستی، زمینشناسی، ریختشناسی، و رویانشناسی.
فهرست
پیدایش انسان
دوران خزندگان
آیا انسان با حیوان نسبتی دارد؟
خویشاوندان انسان
دوران های زمینشناسی
میمون های آدم نما
تفاوت انسان و میمون های آدم نما
تکامل اسب ها و انسانها
ابزارها و باورهای اولیه انسان
و ....