- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157534 - 68/5
- وزن: 1.00kg
پیدایش روانکاوی
نویسنده: زیگموند فروید
مترجم: هاشم رضی
ناشر: آسیا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در پاییز سال 1909، استانلی هال، رئیس دانشگاه کلارک، به مناسبت بیستمین سال تاسیس دانشگاه از فروید و یونگ دعوت کرد تا در آنجا سخنرانی هایی درباره روانکاوی انجام دهند. فروید و یونگ این فرصت را مغتنم شمرده و به اتفاق عده ای از پیسکانالیست های برجسته به اتازونی سفر کردند.
فروید و یونگ هر دو در این سفر سخنرانی هایی نموند که درباره مبانی روانکاوی بود و موجب شد تا با سرعتی شگفت، روانکاوی جهانی شود. فروید در پنج جلسه سخنرانی با تبحری عجیب روانکاوی را تشریح کرد و این سخنرانی ها را بعدا به نام "Udcr Psychoanalysc" منتشر شد که از ساده ترین و عمومی ترین کتابهای اوست برای کسانیکه میخواهند در مدتی کم با روشی روشن و ساده از دانش روانکاوی آگاهی یابند. کتاب حاضر نیز ترجمه این کتاب ارزنده فروید می باشد. در نظر بود تا سخنرانی های یونگ نیز ترجمه و به این کتاب افزوده شود اما متاسفانه به متن آنها دسترسی حاصل نشد.
پنج مبحث اولیه کتاب برگردان سخنرانی های ورچستر می باشد و پنج مبحث بعدی از منابعی دیگر فراهم و افزوده شده است تا در مورد این دانش اطلاعاتی فراوان تر کسب شده باشد...
اصطلاح "روانکاوی" و نام "فروید" مفاهیمی آشنا برای بیشتر افراد است. به طوری که روانشناسی علمی و شیوه های عملی روان درمانی با نام فروید آغاز می شود. با این که فروید از شهرت فوق العاده ای برخوردار است. عامه مردم آشنایی سطحی و نادقیقی با نظام فکری او دارند به طوری که بسیاری چنین باور دارند که "فروید" یعنی روانشناسی و "روانکاوی" یعنی تنها راه درمان اختلالات هیجانی
از نظر فروید شخصیت داری سه سطح است:
1- "نهاد" که منظور از آن وجود غریزه ها و به طور کلی هر امر دیگری است که آدمی به ارث می برد.
2- "من" سطحی از شخصیت است که اکتسابی است و برخلاف "نهاد" که غریزی است و بر همین مبنا فقط در پی برآورده ساختن خواسته های غریزی همچون غذا یا میل جنسی می باشد ، "من" از عقل پیروی می کند یعنی به این نکته توجه دارد که در هر موقعیتی نمی توان گرسنکی یا میل جنسی را ارضا نمود مثلاً "نهاد" که سطح اول شخصیت است مدام در جستجوی لذت و خوشی است ولی "من" که سطح دوم شخصیت می باشد بر اساس موازین اخلاقی و قیود اجتماعی عمل می کند.
3- "من برتر" یا همان "وجدان اخلاقی" که هدفش رسیدن به کمال می باشد به عنوان مثال وجود "من برتر" در انسانها باعث می شود که انسان گناهکار خود را سرزنش کرده و مستحق تنبیه و مجازات بداند.
البته وجود سه سطح شخصیت به این معنی نیست که "نهاد"، "من"،"من برتر" سه پدیده جدا از یکدیگرند، بلکه شخصیت یک فرد بهنجار به صورت یک واحد کل عمل می کند.
یکی دیگر از نظریات فروید "مراحل رشد در انسان" است به عقیده فروید شخصیت انسان در 5 سال اول زندگی پایه گذاری می شود و در همین پنج سال او زندگی ، آدمی از چند مرحله مختلف می گذرد. فروید در این تقسیم بندی بیشتر به "غریزه جنسی" توجه دارد چرا که به نظر او مهمترین انگیزه رفتار انسان ها همین عامل است اما شاید بتوان گفت مهم ترین نظریه ای که موجب شهرت عالم گیر فروید شده است توجه او به "ناخودآگاه" است به عقیده او زندگی روانی هر فرد از دو بخش تشکیل شده است بخش "هوشیاری" و بخش "ناهوشیاری" اگر این امر را به یک کوه یخ تشبیه کنیم بخش هوشیاری مانند قسمت کوچکی است که سر از آب بیرون آورده و ما قادر به دیدن آن هستیم اما بخش عظیم و نیرومند رفتار همان بخش ناهوشیار یا ناخودآگاه است که فرد غالباً از وجود و نیروی عظیم آن بی اظلاع است البته بخشی به نام "نیمه هوشیار" نیز وجود دارد که با اندکی تلاش میتوان مطالبی که دراین بخش وجود دارد را به بخش هوشیار (یعنی آگاهی) کشاند مثلاً وقتی شخصی را که می شناسیم نامش را فراموش می کنیم با اندکی فشار آوردن به ذهن خود ناگهان اسم او را به خاطر می آوریم و این همان مفهموم "شبه خودآکاهی" است.
فهرست
هیستری
تکوین
روش درمانی نو
روشهای درمانی گوناگون
تداوی
گفتازی
مسائل جنسی و چگونگی آن ها
آیده روشن روانکاوی
توتم و تابو
رویا و کودکی
و...