- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183965 - 110/4
- وزن: 0.90kg
پیدایش دولت صفوی + ایران عصر صفوی
نویسنده: میشل م. مزاوی , راجر سیوری
مترجم: یعقوب آژند , کامبیز عزیزی
ناشر: گستره - تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 247 + 245
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
همراه با نقشه خارج از متن
صفویان دودمانی ایرانی و شیعه بودند که در سالهای ۸۸۰ تا ۱۱۰۱ هجری خورشیدی (برابر ۱۱۳۵–۹۰۷ قمری و ۱۷۲۲–۱۵۰۱ میلادی) حدوداً به مدت ۲۲۱ سال بر ایران فرمانروایی کردند. بنیانگذار دودمان پادشاهی صفوی، شاه اسماعیل یکم است که در سال ۸۸۰ خورشیدی در تبریز تاجگذاری کرد و آخرین پادشاه صفوی، شاه سلطان حسین است که در سال ۱۱۰۱ خورشیدی از افغانها شکست خورد و سلسلهٔ صفویان برافتاد.
دوره صفویه از مهمترین دوران تاریخی ایران بهشمار میآید، چرا که با گذشت نهصد سال پس از نابودی شاهنشاهی ساسانیان؛ یک فرمانروایی پادشاهی متمرکز ایرانی توانست بر سراسر ایران آن روزگار فرمانروایی نماید. بعد از اسلام، چندین پادشاهی ایرانی مانند صفاریان، سامانیان، طاهریان، زیاریان، آل بویه و سربداران روی کار آمدند، لیکن هیچکدام نتوانستند تمام ایران را زیر پوشش خود قرار دهند و میان تمام نواحی و مناطق جغرافیایی ایران در آن دوران یکپارچگی پدیدآورند. این دوره یکی از سه مرحله دوران طلایی اسلام و دوره اوج تمدن اسلامی است.
صفویان، آیین شیعه را مذهب رسمی ایران قرار دادند. روش فرمانروایی صفوی تمرکزگرا و نیروی مطلقه (در دست شاه) بود. پس از ساختن پادشاهی صفویه، ایران اهمیتی بیشتر پیدا کرده و از ثبات و یکپارچگی برخوردار گردیده و در زمینهٔ جهانی نامآور شد. در این دوره روابط ایران و کشورهای اروپایی به دلیل دشمنی امپراتوری عثمانی با صفویان و نیز جریانهای بازرگانی، (به ویژه داد و ستد ابریشم از ایران) گسترش فراوانی یافت. در دوره صفوی (به ویژه نیمه نخست آن)، جنگهای بسیاری میان ایران با امپراتوری عثمانی در غرب و با ازبکها در شرق کشور رخ داد که علت این جنگها جریانهای زمینی و دینی بود...
ایران عصر صفوی
مصور
بررسی تاریخ سیاسی و نظامی دوره ی صفوی و سیاست داخلی و خارجی صفویان را با توجه به ساختار اجتماعی - اقتصادی و حیات فکری و فرهنگی ایران در این روزگار
در تاریخ ایران پس از اسلام ظهور سلسله صفویه نقطه عطف مهمی است.پس از قرن ها فرمانروایی بیگانه، ایران دوباره به کشوری قدرتمند و مستقل در شرق اسلامی بدل می شود، به رقابتی نزدیک با امپراتوری عثمانی برمی خیزد و داعیه سروری و خلافت عثمانیان را بر ممالک اسلامی رد می کند.
چگونه طریقت صفویه در ایران ریشه دواند و صفویان به قدرت رسیدند چه حوادث و رخدادهایی به سلطنت آنان انجامید پاسخ ها متفاوتند و گاه متضاد.کتاب حاضر نیز چنانکه از عنوانش پیداست به بررسی اوضاع ایران در عصر صفوی، از آغاز تا انجام، می پردازد و جواب های خاص خود را به این سؤالات می دهد.هدف راجر سیوری در کتاب حاضر ارائه بررسی ای کلی و فراگیر از تاریخ عصر صفویه و در عین حال ردیابی روندهای حاکم بر حوادث و جامعه عصر صفوی و علل ظهور و سقوط این سلسله است.
اهمیت دوره صفویه (1736-1501) در تاریخ ایران به طور فزاینده ای شناخته شده است. کتاب ایران عصر صفوی تاریخچه جامع سلسله صفوی را به خواننده ارائه می دهد. پروفسور راجر سیوری ریشه های خاندان صفوی را می داند ، جریان نهضت انقلابی که آن را به قدرت رساند و مشکلات پیش روی شاه اسماعیل اول پس از استقرار دولت صفوی در سال 1501 را توصیف می کند. او توصیف کننده توسعه جامعه چند نژادی است.
در ایران در طول قرن شانزدهم ، سیاست های شاه عباس اول که دولت صفویه را به اوج قدرت و رونق خود رساند ، و دلایل سقوط آن در نیمه دوم قرن هفدهم و سقوط نهایی آن. این کتاب همچنین ضمن پوشش تاریخ سیاسی دوره ، فصلهایی راجع به ساختار اقتصادی و اجتماعی دولت ، زندگی فکری و هنری در زمان صفویان و روابط با اروپا را در بر می گیرد.
محور نظریات و دیدگاه های سیوری در مورد صفویه این باور است که قدرت یابی صفویه در ایران حاصل سال ها «تدارک صبورانه ایدئولوژیک» از سوی تشکیلات صفویه است. سیوری به خاطر وسعت مطالب ارائه کرده در این کتاب به جنبه های اختصاصی کمتر پرداخته است.
سیوری، استاد بخش مطالعات خاورمیانه و اسلام در دانشگاه تورنتو و از شرق شناسان و ایران شناسان بنام است که آثار دیگری نیز در زمینه تاریخ و فرهنگ ایران دارد. وی در این اثر تاریخ سیاسی و نظامی دوره صفوی و سیاست داخلی و خارجی صفویان را با توجه به ساختار اجتماعی - اقتصادی و حیات فکری و فرهنگی ایران در این روزگار بررسی کرده است.