- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186872 - 81/6
- وزن: 0.40kg
پیدایش انسان
نویسنده: یوزف ه. رایش هلف
مترجم: سلامت رنجبر
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 416
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
انسان در آفریقا پا به عرصه ی هستی نهاد.زادگاه نیاکان نخستین ما در گرم دشت های آفریقای خاوری واقع شده ...در دشتهای پوشیده از علف و درختزاران بسیار تنک زیر خط نیمگان (استوا) مسیر فرگشتی (تکامل) جنس انسان تکامل یافته است.
این کتاب که همزمان با دویستمین سالگرد تولد چارلز داروین، نظریه پرداز بزرگ تطور گرایی به انتشار در آمده است، نگاهی گسترده بر منشاء انسان از آفریقا داشته و ضمن تشریح قدم به قدم این نظریه آخرین تحولات آن را تا سال ۲۰۰۴میلادی بررسی می کند
پروفسور یوزف رایش هلف کتاب خواندنی خود(پیدایش انسان)را درباره تکامل انسان با جمله های بالا آغاز می کند.جنس انسان تقریبا دو میلیون سال پیش صرفا از هیچ به وجود نیامده است.خاستگاه اولیه اوبه میلیونها سال پیش بازمی گردد.و هر چه بکوشیم ، خاستگاه او را ژرف تر پژوهش کنیم ، بیشتر روشن میشود که تاریخ حیات مابا تاریخ فرگشت (تکامل) جهان جانداران به طور مستقیم در پیوند است.ما محصولی از تکامل طبیعت هستیم ، هر چند محصولی بسیار غیرمعمول و از بعضی جهات نیز ناکامل. اگر محیط زیستی که فرآیند انسان شدن در آن صورت گرفت به نحو کاملا مشخصی تغییر نمی یافت ، فرگشت های بعدی امکان بروز پیدا نمی کردند.با این مقدمات ما به علل فرایند انسان شدن می پردازیم. یعنی به این پرسش که چرا انسان شد؟ این نحوه ی نگرش و پرداختن به مسئله سرنخی است که سراسر این کتاب را درنوردیده است.
پیشرفت های علمی سال های اخیر ، به نحو کاملا روشنی نشان داده اند که خطوط اساسی طرح تکامل ، توسط یافته ها . نتایج پژوهش ها تائید می شوند.ابهامات مربوط به سر منشا پیدایش انسان در حال روشن شدن هستند.طرح ها قابل روئت می شوند،زیرا پژوهش ها در جبهه ی گسترده ای به پیشرفتهای بزرگی نائل شده اند.زمان درازی است که دیگر این تنها باستان شناسی و انسان شناسی و یا برخی رشته ها ی تخصصی تحقیقات علمی نیستند که به گذشته ی ما نورافشانی می کنند و آن را از تاریکی بیرون می اورند ، بلکه رشته هایی چون فیزیک ، هواشناسی، اقیانوس شناسی، و زیست بوم شناسی (اکولوژی) نیز سنگ بناهای اصلی را برای این کار فراهم می سازند.امروزه دانش ژنتیک نوین برای حل این ابهامات منشا تکامل انسان سخت در تلاش است.در عین حال تحقیقات زبان شناسی و زیست شناسی انسان نیز در این راستا همواره از اهمییت بیشتری برخوردار می شوند.
این کتاب پیدایش انسان را در تعامل با طبیعت مورد بحث قرار خواهد داد. این کتاب قصد ان دارد تا تکامل زیستی (بیولوژیک) انسان را قابل فهم کند. قلم زیبای نویسنده و ترجمه بسیار خوب و روان این کتاب شما را با مسائلی درگیر و آشنا می کند که لحظی ای نمی توانید کتاب را به زمین بگذارید.
بسیاری از اطلاعات ما در باره ی انسان و سیر تکاملی او بر اسطوره ها و یافته های منسوخ علمی استوار است که با خواندن این کتاب به چالش کشیده خواهند شد و خواننده فرصتی می یابد تا اندکی به آنها بیندیشد و صحت و سقم آنها را با دستاوردهای علم زیست شناسی در زمانه ما بسنجد.
فهرست
پیشگفتار
فصل یکم: نیاکان ما از آفریقا برخاستهاند
فصل دوم: در جست و جوی خاستگاه انسان
فصل سوم: استرالوپتکوس
فصل چهارم: بازگشت به میلیونها سال پیش
فصل پنجم: خویشاوندی ما با میمونهای انساننما
فصل ششم: علفزار، حیوانات تنومند، پاهای چابک
فصل هفتم: رانش اقلیمی
فصل هشتم: تولد گلفاستریم (جریان خلیج)
فصل نهم: دگرگونیهای پی در پی در دوران یخبندان
فصل دهم: گورخرها
فصل یازدهم: مگس تسهتسه
فصل دوازدهم: مغز بسیار بزرگ
فصل سیزدهم: راه رفتن روی دوپا
فصل چهاردهم: ریزش موی تن
فصل پانزدهم: زایش پردرد
فصل شانزدهم: زبان
فصل هفدهم: کشف آتش
فصل هجدهم: نخستین مهاجرت
فصل نوزدهم: زندگی در عصر یخ
فصل بیستم: نئاندرتالها
فصل بیست و یکم: انقراض جانوران تنومند
فصل بیست و دوم: پیدایش انسان اندیشهورز
فصل بیست و سوم: مهاجرت سوم
فصل بیست و چهارم: تعبیر علمی ترد از بهشت
فصل بیست و پنجم: باغ عدن
فصل بیست و ششم: رشتههای پیچ در پیچ فرایند انسانشدن