- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181288 - 10/4
- وزن: 0.40kg
پیام نیچه
نویسنده: منوچهر صانعی دره بیدی
ناشر: نقش و نگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
انسان باید بیش از آنچه دارد بخواهد تا بیش از آنچه هست بشود. مفهوم قدرت، عنصر اصلی و مرکز ثقل ایده آلیسم آلمانی از منادولوژی لایب نیتس تا فلسفه نیچه است.متفکران آلمانی از لایب نیتس تا نیچه در نوشته های خود ضعف را نکوهش و قدرت را تحسین کرده اند.
"پیام نیچه" تشویق انسان ها به گریز از ضعف و دست یافتن به قدرت است، این قدرت، قدرت چماق داران و اسلحه به دستان نیست، قدرت تفکر است که محصول آن استقلال انسان است از هر آنچه غیرانسانی است. اندیشه استقلال در کنار مفهوم قدرت، موضوع اصلی فلسفه نیچه است تا در پرتو آن انسان به مقامی دست یابد که هم سرور خود باشد و هم سرور جهان.
نیچه بر آن است که از سنت تاریخی گذر کند و فرهنگی تماما متمایز از آنچه در طول حدود سه هزار سال بر زندگی انسان حاکم بوده است، طراحی کند. از اینرو، او نه تنها پیامبر است (و بهتر است بگوییم پیامآور) بلکه پیامش خبر از «بیرون» میدهد. نزاع فرهنگی نیچه نه مانند ارسطو از این قبیل است که حرکت متعلّق به ذات ماده است یا خارج از آن، نه مانند دکارت از این دست است که در تفکر باید مقلّد بود یا محقق، و نه مانند کانت از اینگونه است که عقل کاشف قانون است یا واضع قانون. بلکه او میخواهد الگو و قالب تفکری را که این اندیشهها همه در آن میگنجد، یکجا رها کند و الگوی دیگری برای فرهنگ بیاورد؛ انسانیتی از نوع دیگر با اندیشه و عقلانیتی از نوع دیگر و زندگی و فرهنگی از نوع دیگر.
نیچه مانند بیشتر (و شاید همه) فیلسوفان در اندیشه اصلاح کاستیهای زندگی فرهنگی انسان نیست، بلکه او قصد انقلاب دارد و میخواهد اساس و اصلی زندگی انسان را دگرگون کند؛ بهطوری که فلسفه اخلاقی او، فیالمثل، مانند فلسفه ارسطو از یک جو آرام برخوردار نیست، بلکه با حالتی پیامبرانه و حتی گاه در لباس مذهبی ظاهر میگردد و بیدلیل نیست که نیچه در معروفترین کتابش از زبان مصلح دینی ایرانی، زرتشت، سخن میگوید. حتی نیچه در فلسفه اخلاقی خود مانند یک انتقامجو و مخرب و نیز مانند یک پیامبر و منادی ظاهر میشود.
فهرست
• هستی شناسی
• بازگشت جاویدان همان
• فلسفه زندگی
• پرورش قهرمان و ابر انسان
• اراده معطوف به قدرت
• و...