- موجودی: موجود
- مدل: 201931 - 114/3
- وزن: 0.60kg
پژوهشی در رئالیسم اروپایی
نویسنده: گئورچی لوکاچ
مترجم: اکبر افسری
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 345
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
بررسی جامعه شناختی آثار بالزاک، استاندال، زولا، تولستوی، گورگی و ...
رئالیسم سترگ راستین، انسان و جامعه را از دیدگاهی صرفا انتزاعی و ذهنی به نمایش نمیگذارد، بلکه آنها را در تمامیت پویا و عینی خود به روی صحنه میآورد. بر مبنای این معیار، گرایش به درونی ساختن صرف و گرایش به بیرونی ساختن صرف، هر دو به شیوهای واحد موجب فروکاستن و تباهی همه انواع هنر میشود.
در مقابل، رئالیسم مستلزم انعطاف پذیری، ترسیم همه جانبه اشخاص، زندگی مستقل انسانها و روابط آنان با یکدیگر است... موضوع کتاب «پژوهشی در رئالیسم اروپایی» اثر کلاسیک و ماندگار لوکاچ، فیلسوف و منتقد مجارستانی، بررسی جامعه شناختی آثار بالزاک، استاندال، زولا، تالستوی، گورکی و دیگران است. نویسنده در این کتاب برای نخستین بار در تاریخ نقد ادبی از دریچه علم جامعهشناسی به بررسی و تحلیل رویدادها و شخصیتهای آثار این نویسندگان میپردازد.
شیوه لوکاچ در تحلیل آثار ادبی این بوده که با دقت در جزییات آثار، شناخت دقیق دوران نویسندگان آن و شخصیتپردازی و جوهر انسانی و اخلاقی آثار آنان را با نگاهی به جامعه، پول و سرمایه بررسی میکند. لوکاچ مقالات جمع آوری شده در این کتاب را بین سالهای ۱۹۳۵و ۱۹۳۶ نوشته است، اما زمان انتشار این مقالات در قالب کتاب، ۱۵ سال پس از نگارش یعنی در سال ۱۹۵۱ بوده است.
فهرست
فصل اول: دهقانان
فصل دوم: آرزوهای بر باد رفته
فصل سوم: بالزاک واستاندال
فصل چهارم: صدمین سالگرد زولا
فصل پنجم: اهمیت جهانی نقد ادبی دموکراتیک روسی
فصل ششم: تولستوی و تحول رئالیسم
فصل هفتم: کمدی انسانی روسیه ی پیش از انقلاب
فصل هشتم: لئو تولستوی و ادبیات اروپای غربی
فصل نهم: رهایی بخش