- موجودی: موجود
- مدل: 192200 - 95/3
- وزن: 0.30kg
پژوهشی در آرمان پارسایی در ایران
نویسنده: حسین وحیدی
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 130
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
اشوزرتشت جز مقام پیامبری، یکی از بزرگترین فیلسوفان و برجستهترین آموزگاران اخلاق جهان است و در تاریخ کمتر اندیشمند و فیلسوفی هست که آموزشهایش مانند آموزشهای اشوزرتشت منطبق با خرد و منطق و راهنممای آنان به سوی خوشبختی و رستگاری باشد. در این کتاب کوشیده شده تا گوشههایی از اندیشههای فلسفی و آرمانی اشوزرتشت بازنموده شود.
کتاب دربردارنده پنج فصل است: در فصل اول، با عنوان «آرمان و بلای بیآرمانی» نویسنده، یکی از بزرگترین بلای امروزی جامعه را، نبود یک آرمان یکدست که تراویده فرهنگ ملی باشد، میداند و به برخی از دشواریهای پیروی از آرمانهای جهان غرب اشاره میکند.نویسنده در فصل دوم، به معرفی آرمان پارسایی و چیستی پارسایی و نیز نارساییهای آرمانهای ایرانی میپردازد و پس از این مقدمات، با بیان اینکه آرمان پارسایی در ایران بر پایه اندیشه فلسفه اشوزرتشت، اندیشمند و فلیسوف بزرگ ایران استوار شده، پایه این آرمانها را از جهت فلسفی در هفت مورد بیان کرده که به این شرح است: یگانگی هستی، جاودانگی و یگانگی ماده و روان، تکامل، عامل حرکت، مقصد زندگی انسان و جوامع انسانی، آزادی اراده و شناخت هستی.
وی از میانه فصل دوم تا پنجم، به بررسی و تبیین این موارد هفتگانه میپردازد و در فصل پایانی، چکیده مطالب را میآورد. به گفته نویسنده، تکامل انسان و جوامه انسانی که از طریق پیکار «سپند مینو» و «اهریمن» عملی میگردد، بر هفت پایه که امشاسپنداناند، استوار است.