- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182836 - 111/8
- وزن: 0.20kg
پهنه ذن
نویسنده: د. ت. سوزوکی
مترجم: فرامرز جواهری نیا
ناشر: فردوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 168
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
کتاب حاصل گفتگوی خانم میهوکوکامورا و دکتر کارمن بلکر با مؤلف و نیز یادداشتهایی است که نویسنده در اختیار آنها قرار داده است. سوزوکی از بهترین دانشمندان ژاپنی در زمینه فلسفه بودایی است که خدمات و آثار گسترده او سبب معرفی آیین ذن بودیزم به جهانیان شد.
در بخش نخست، سوزوکی شمهای از خاطرات خود را درباره چگونگی آشنایی و تدقیق در ذن بودیزم بیان میکند. در بخشهای دوم تا هفتم نکاتی درباره ارتباط آیین بودا و ذن و شرح برخی اصول و مفاهیم ذن از جمله موندو، ستوری و مهاپرجنیه و غیره آمده است.
نگاهی به ارتباط ذن با خود و مقایسهای میان آموزههای اکهارت و ذن، بخشهای هشتم و نهم را تشکیل میدهد. در سایر بخشها برخی دستورهای استادان سوتوذن، ارتباط شین و ذن، باور درونی و مفاهیمی همچون ژرفاندیش و روشنشدگی از نظر گذرانده شده است.
از برجسته ترین ویژگی های آموزش ذن، یکی چیزی است که آن را موندو می خوانند. موندو که واژه ای است به معنی "پرسش و پاسخ" گفتگویی است که میان دو تن، بیشتر زمانها میان یک شاگرد و یک استاد انجام می گیرد. این دو تن بایسته نیست که شاگرد و استاد باشند؛ چه موندو بیشتر زمانها میان دو تن یا بیشتر رخ می دهد.
دیگرگونگی یک موندو از یک گفتگو را چنین می توان برشمرد:
چنانکه از نمونه های "گفتگوهای افلاتون" یا "گفتگوهای بودا" برمی آید، یک گفتگو رشته ای از پرسش ها و پاسخ هاست. اما یک موندوی ذن کوتاه و ناگهانی بوده، به هیچ رو رشته ای نیست و می توان آن را چیزی شمرد که با نگاهی خردگرایانه از سرشت ذن برمی خیزد. ذن نه یک فرزانش است و نه هم بافته ای از اندیشه ها و نه واگشایی یک اندیشه.
چنانکه استادان ذن گفته اند: ذن یکراست، یا بی درنگ رو به سوی اندیشه دارد و نمی پذیرد که برای آشکار ساختنش به هیچ گونه میانه ای بیاویزیم. اما تا زمانیکه ما انسانیم و میان دیگر انسان ها می زییم، برای نمایاندن خودمان نمی توانیم از چیزی بهره نگیریم. استادان ذن نمی توانند از این وابستگی انسانی بگریزند و از همین روست که موندوی ذن می بالد...