- موجودی: موجود
- مدل: 188984 - 203/2
- وزن: 0.50kg
پنهانکاری و دموکراسی
نویسنده: استانسفیلد ترنر
مترجم: حسین ابوترابیان
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 410
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
خاطرات رئیس سازمان سیا در زمان کارتر
استانسفیلد ترنر در این کتاب از روز اول پیشنهاد سمت ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به بیان خاطرات خود پرداخته است. او در ادامه به روند شناخت اولیه خود از این سازمان و بررسی نقاط ضعف، قدرت و چالشها و فرصتها میپردازد و این مسائل را با ارائه یک داستان و یا مثال تاریخی که اغلب از دوره کاری خود است مطرح میکند. وی در کتاب به بررسی بعضی از نقاط قوت و ضعف دورههای پیش از خود نیز پرداخته و همچنین چون کتاب در چند سال بعد از پایان مأموریت وی نوشته و چاپ شده است، که این دوران مصادف با دولت ریگان و قبل از فروپاشی شوری سابق است، به پیشبینی و ارائه پیشنهاد نیز دست میزند.
چندین قرن است که غرب ندای حاکمیت مردم بر مردم را سر داده و به ظاهر هم در این راه گام برداشته و موفق شده است. اما با بررسی اسناد و کتابهای منتشر شده و اعترافات خودِ غربیها متوجه میشویم که باطن این دموکراسی غیر از تبلیغاتی است که در ظاهر برای آن میشود. دموکراسی در غرب خصوصا آمریکا در کنار شعارهای دیگری همچون حقوق بشر و آزادی و … بیشتر از آنکه یک روش برای اراده جامعه باشد، ابزاری است برای تحت فشار گذاشتن و تحریم و جنگ علیه کشورهایی که سلطه آمریکا و غرب را به چالش میکشند، وگرنه برهمگان آشکار است که مهمترین متحدان آمریکا در منطقه آسیا از جمله عربستان سعودی فاقد این ارزشهای آمریکایی هستند.
آمریکا به عنوان کشوری که مهد این دموکراسی است بیشترین نهادهای امنیتی را در درون خود دارد و خصوصیترین حرایم افراد را کنترل میکند. یکی از این نهادهای امنیتی سازمان سیا (CIA) است که کتاب حاضر خاطرات استانسفیلد ترنر، رئیس سازمان سیا در زمان کارتر است.
این کتاب دربرگیرنده خاطرات «ترنر» رئیس سیا در دوره ریاستجمهورى جیمى کارتر است. خاطرات ترنر از آن رو برایپژوهشگران حایز اهمیت است که دوران ریاست او بر سیا، مقارناست با پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى ایران، که سیا نتوانست این رویداد عظیم را پیشبینى یا از وقوع آن پیشگیرى کند. ترنر خود در خاطراتش به این ناتوانى اعتراف میکند.