دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پنهان در آینه ؛ گفت و گو با ضیاء موحد

پنهان در آینه ؛ گفت و گو با ضیاء موحد
درحال حاضر موجود نمی باشد

پنهان در آینه ؛ گفت و گو با ضیاء موحد

نویسنده: مهدی مظفری ساوجی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 448
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1

مروری بر کتاب

این کتاب حاصل حدود چهار سال گفتگو با دکتر ضیاء موحد است. این گفتگوها از سال ۱۳۸۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۹ نیز ادامه داشت و در قالب بیست ساعت مصاحبه ضبط شد و پس از آن نیز در حدود پنج سال در اختیار دکتر موحد بود تا در نهایت به این شکل درآمد و از سوی نشر هرمس منتشر شد.

در این کتاب ، دکتر موحد درباره موضوعاتی مانند فلسفه، شعر، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، شعر دهه هفتاد، جریان روشنفکری، رمان بوف کور و هوشنگ گلشیری به اظهار نظر پرداخته است. مساله فلسفه جزو علائق همیشگی آقای موحد است. ایشان خوانده رشته فلسفه هستند و رساله دکتری خود را نیز در همین زمنیه تالیف کرده‌اند. شعر دهه هفتاد از اتفاقات ادبی ایران معاصر بود و آقای موحد نیز از این مقوله دور نبوده‌اند و به آن توجه ویژه‌‌ای نشان داده‌اند. در این بخش از کتاب ایشان با توجه به مساله ظهور پست مدرنیسم در غرب به نحوه شکل‌گیری و حلول آن در ایران توجه نشان داده‌اند.

در مصاحبه‌های این کتاب موضوع روشنفکری از منظر شریعتی و آل احمد، احمد کسروی، انقلاب اسلامی سال ۵۷، خلیل ملکی و جلال آل احمد و نیز تالیف اثری مانند در خدمت و خیانت روشنفکران صحبت شده است. در زمینه بوف کور و صادق هدایت نیز آقای موحد دیدگاه‌شان را در این مصاحبه نقل کرده‌اند. اما در مورد هوشنگ گلشیری با توجه به سابقه دوستی دیرین این دو با یکدیگر آقای موحد سابقه همکاری با گلشیری تا نگاهشان به رمان‌های وی را در قالب این گفتگوها به تفصیل شرح داده‌اند.

... خاطره جالبی نقل کنم، در لیک دیستریک که به خصوص پاییزش افسانه ای است و از آنجا می توان فهمید که نقاشان طبیعت انگلیس منشا الهام شان کجاست مهمان کشیشی بودم انگلیکن پرسیدم آیا کاپلستون می تواند به مقام های بالای کلیسا برسد؟ گفت نه، زیرا مردی فلسفی است. کاپلستون وابسته به فلسفه توماس آکوینی و یسوعی است. می توان حدس زد چرا، در ایران هم علامه طباطبایی با همه فقاهت و احاطه بر اصول نه محل وجوهات بود نه می توانست مرجع باشد. بیشتر به این دلیل که استاد فلسفه بود. که نه صاحب رساله بود نه ظاهرا آثاری در فقه و اصول داشت، فلسفه برای او اولویت داشت.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات