- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180874- 97/4
- وزن: 0.50kg
پنجاه کارگردان کلیدی تئاتر
نویسنده: شومیت میتر , ماریا شفتسووا
مترجم: محمد سپاهی - معصومه زمانی
ناشر: بیدگل
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 447
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
این کتاب کلاسیک و شناخته شده یک کتاب مرجع و دانشگاهی است که به شکل تحلیلی از کارگردانان مهم پرداخته است و در نگارش آن از پژوهشگران و دراماتورژهای شاخص تئاتر دنیا حضور داشته اند.کتاب به معرفی دیدگاههای نظری و شیوه و طرز کار عملی برخی از مهمترین کارگردانان تئاتر جهان، از اواخر قرن 19 نوزدهم تا اوایل قرن 21 میپردازد.
در این کتاب کار حرفهای هنرمندانی چون کنستانتین استانیسلاوسکی، برتولت برشت، آنتونن آرتو و یرژی گروتوفسکی، در کنار افراد کمتر شناخته شدهای چون آناتولی واسیلیییف، نیل آرمفیلد، یوکیو نیناگاوا و پیتر سلارز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.|
تنوع شگفت انگیز تئاتر معاصر، بیش از هر چیز وامدار خلاقیت و جسارت کارگردانانی است که با بازبینی سنتهای نمایشی پیشین، تلاش کردهاند تا تجربههای اصیل و تاثیرگذار را به تماشاگران خود عرضه کنند. کتاب حاضر به معرفی دیدگاههای نظری و شیوۀ کار عملی برخی از مهمترین کارگردانان تئاتر جهان ـ از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیست و یکم ـ میپردازم.
در این اثر کار کسانی چون استانیسلاوسکی، برشت، آرتو، گروتوفسکی، در کتار افراد کمتر شناخته شدهای چون آناتولی واسیلی یف، نیل آرمفیلد، یوکیو نیناگاوا و پیتر سلارز مورد بررسی قرار گرفتهاند. رویکرد مؤلفان در انتخاب کارگردانان و نحوۀ تنظیم مطالب، نگاهی جامع و موجز به برخی از بحث بر انگیزترین مسائل تئاتر امروز از جمله خصلت تئاتری، رابطۀ بازیگر و کارگردان، آفرینش جمعی و مشارکت تماشاگر ارائه میکند. پنجاه کارگردان کلیدی تئاتر هم مرجعی است مفید برای دانشجویان و حرفهایها و هم راهنمایی جامع برای تماشاگران و دوستداران تئاتر.
کارگردانانی که توسط این کتاب پوشش داده می شوند عبارتند از:
آن بوگارت
پیتر بروک
لو دودین
دکلن دانلان
یرژی گروتوفسکی
الیزابت لکامپت
جوآن لیتل وود
آریان منوچکین.
هر مدخل درباره ی تولیدات کلیدی، ایدهها و روشهای تمرین یک کارگردان بحث میکند و به طور موثر نظریه و عمل را با هم ترکیب میکند. نتیجه یک راهنمای ایده آل برای دنیای تئاتر برای تمرین کنندگان، تماشاگران تئاتر و دانشجویان است.
این کتاب کارکرد چندگانه دارد.
خواننده ممکن است به عنوان یک کتاب مرجع که گاه به آن رجوع و مدخل های آن را مستقل از هم مطالعه کند. ساختار کتاب به گونه ای است که بتواند برای کسانی که می خواهند آن را از ابتدا به انتها نیز بخوانند، مفید واقع شود، چه افراد عادی که از سر کنجکاوی آن را به دست می گیرند و چه دانشجویان، بازیگران، کارگردانان و سایر افراد حرفه ای برای پاسخگویی به انتظارات تماشاگران تئاتر، دانشجویان و متخصصان، سعی بر این بوده است که در تمامی مدخل های کتاب، دیدگاه های نظری کارگردانان مورد بحث، با تمهیدات آنان برای عملی کردن این دیدگاه ها همراه باشد.