- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176520 - 59/1
- وزن: 0.30kg
پنج گفتار
نویسنده: هربرت مارکوزه
مترجم: محمود جزایری
ناشر: امیرکبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 124
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه عطف کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
از میان نظریهپردازان اصلی مکتب فرانکفورت فقط هربرت مارکوزه بود که نسبت به اهمیت و مرکزیت فرهنگ تودهای برای زندگی روزمره در جامعهٔ سرمایهداری اخیر تا حدی خوشبینی نشان میداد. مارکوزه که در ابتدا همان دیدگاههای انتقادی آدورنو و هورکهایمر را داشت، بعدها شاهد پیدایش پادفرهنگ هیپیها در اواخر دههٔ ۱۹۶۰ بود و تفسیر خویش را از فرهنگ تودهای مورد بازبینی قرار داد.
مارکوزه، خصوصاً تحت تأثیر شیوهٔ استفادهٔ پادفرهنگ از همان فراوردههای صنایع فراغتی و مصرفی سرمایهداری اخیر، بهخصوص موسیقی و مد تودهای، برای شورش مستقیم علیه نهادهای مسلط سرمایهداری، مانند کار، آموزش و پروش، خانواده و سیاست مرسوم، قرار گرفت.
با این حال دورهٔ نسبتاً کوتاه پادفرهنگ، و همچنین نهضتهای فرهنگی بعدی جوانان که بر محور موسیقی و سبک زندگی میگشت، مانند پانک راک، از نظر خیلیها تأییدی بود بر درستی بنیادین نقد مکتب فرانکفورت از فرهنگ تودهای؛ بنابراین، به گفتهٔ باتومور، «دامنهٔ محدود و سرعت زوال، یا همانندگردی پادفرهنگ، در واقع، میتوانست نیروی صنعت فرهنگ را عیان سازد.» او در کتاب انسان تکساحتی توضیح میدهد که جامعۀ صنعتی میتواند با سهیم کردن کارگران در مصرفگرایی کاری کند که آنان اسارت خود را آزادی بدانند....
هربرت مارکوز در سال 1898 در برلن چشم به دنیا گشود. در هنگام سقوط جمهوری وایمار و به قدرت رسیدن نازی ها به ایالات متحده گریخت. در جنگ جهانی دوم در اداره خدمات استراتژیکی ایالات متحده خدمت کرد و سپس در دانشگاه های کلمبیا ، هاروارد ، و برانده ایس به تحقیق پرداخت. وی اکنون در سان دیگو ، دانشگاه کالیفرنیا ، استاد نظرات سیاسی است.