- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186462 - 116/1
- وزن: 0.90kg
پنج کتاب از به آذین در یک مجلد
نویسنده: م . ا . به آذین
ناشر: نیلوفر - جامی - نیل - آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 139 + 180 + 111 + 75 + 80
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1369 _ 1356 - دوره چاپ: 4 _ 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
بر دریا کنار مثنوی
دید و دریافت
در متن حاضر ، نویسنده ضمن شرح برخی ابیات مثنوی معنوی این مطالب را ارزیابی نموده است: مفهوم عشق و عقل در نظر مولانا، پایگاه آدمی، تن و جان، استحقاق هستی، آگاهی و هشیاری، برتری جویی، استدلال و فلسفه، مهر و محبت، رازهای غیب، رهرو دلیل راه، و موضوعاتی از این دست .دفترهای شش گانه مثنوی و صفحههای چاپی آن با شمارههایی در زیر ابیات مشخص شدهاند .
این نوشتار متن سخنرانی نویسنده درباره مثنوی و جایگاه آن در فرهنگ و ادب پارسی است که در سال 1361 ایراد شده است.
مانگدیم و خورشید چهر
حاوی هفت قصه
چه دختری زیبا مثل پنجه آفتاب دانا و زیرک که صد مرد را تا لب چشمه می برد و تشنه بر می گرداند.چالاک و بی بام سخندان و نکته سنج که دهان همه را می بست و خود هرگز وا نمی داد و مهربان تا بخواهی...
دغدغه بزرگ من در چند سال اخیر سرنوشت کره خاکی ماست که دو اسبه به سوی نابودی رانده میشود. بیکاری اجباری دهها و به زودی صدها میلیونی… بیماریهای واگیردار ناشناخته یا دوباره سر بر آورده…
جنگ و کشتار به بهانه دعواهای مرزی، و دشمنیهای قومی که میباید بازار فروش سلاحهای از رده بیرون شده کشورهای پیشرفته را گرم بدارد.زمین دارد رمق از دست میدهد. نفسش دارد به شماره میافتد. باید پیش از آن که دیر شود، به دادش رسید…
خیزش عمومی جهان لازم است. هر جا و همه جا، در راستای مهار کردن تولید انبوه سلاح، و ناممکن ساختن اسراف دیوانهوار کنونی در مصرف. من نیستم؛ اما نگذارید جهان نابود شود. بهپا خیزید!
فهرست
آن سوی دیوار بلور
مانگدیم و خورشید چهر
قصه پیر سفید جامه
بابا بزرگ
و ...
نقش پرند
نقش پرند نوعی ذوق آزمایی ادبی برای نشان دادن احاطه نویسنده به زبان فارسی است. به آذین می کوشد با واژه هایی آهنگین و نثری شعرگونه، در وصف زندگی و زیبایی، غزلسرایی کند. دراین نوشته ها کردار انسانی، رمزی از انعکاس خود را در دل طبیعت باز می یابد و واقعیت اجتماعی با مفاهیم طبیعی توصیف می شود:
درختی تنها و مغرور در صحرایی وسیع، ایستادگی را نشان می دهد و باران که شب را می شوید امید می دهد که در صبح نو دمیده به نظارۀ خورشید می رویم، و کویر خشک، تمثیلی از برهوت اجتماعی است.
... دلم را از درون سینه برکندم و پیش عقاب انداختم.او بدان مشغول شد، و من از او آرام گرفتم. ....
«نقش پرند» که در سال ۱۳۳۵ منتشر شد به قول خود او آزمایشی در ادامه حکایت پردازی کوتاه زبان فارسی بود که نمونه پرآوازه آن "گلستان" سعدی است اما منتقدین آن را آزمایشی دیرهنگام می دانند که در آن بیشتر به نشان دادن و به رخ کشیدن احاطه خود به زبان فارسی پرداخته و در وصف زیبائی های زندگی غزل سرائی کرده است....
گفتار در آزادی
چهار مقاله
آزادی مقوله ای است اجتماعی.آنجا که آدمی تنها با خود روبرو و تنها با خود درگیر است، سخن از آزادی یا بندگی نمی تواند باشد. زندگی هست و غرایز موجود زنده. فرد اینجا در حیطه جبر نیروهای زندگی است و در مسیر کنش و واکنش آنها: خور و خواب و تلاش زنده ماندن و ما را در این گفتار با چنین موردی کار نیست. پس، آزادی در اجتماع، آزادی فرد در اجتماع. و این به نوعی نقیض گویی است.چگونه میتوان شانه به شانه و پهلو به پهلوی دیگران زیست و آزاد بود؟ ببینیم....
به برکت آزادی اندیشه و بیان و قلم، دیگر نیازی به پنهانکاری و ترس و دروغ، این آفت وجدان مثله گشتهی در بند محرمات استبداد نابردبار مانده، نیست، و تنوع اندیشهها و تاثیر متقابلشان بر یک دیگر، موجب غنای زندگی درونی آدمی و شکفتگی دانش و فرهنگ در جامعه خواهد شد. اما آزادی اندیشه و بیان و قلم در شرایط زندگی معاصر، آزادی طبع و نشر و توزیع انواع کتاب و رساله و روزنامه و مجله و نیز آزادی دسترسی به آرشیوها و دیگر منابع اطلاعاتی و استفادهی متناسب و دور از تبعیض از رادیو و تلویزیون و سینما و تئاتر و غیر آن را به همراه دارد....
فهرست
گفتار در آزادی
هنرمند و آزادی
دربارهی سانسور
آزادگی یا آزادی
شهر خدا
مجموعه داستان
افسانه هایی کهن که بگونه ای نو باز نویسی شده است .
محمود اعتمادزاده (م. ا. بهآذین) فعال سیاسی، نویسنده و مترجم نامدار معاصر ایرانی بود. بهآذین فعالیتهای ادبی خود را از سال ۱۳۲۰ – زمانی که قهرمان مجروح دوران جنگ بود – با انتشار داستانهای کوتاه خود آغاز کرد. نوشتهها و داستانهای کوتاهِ بیشتری در طولِ سالهای بعد به رشتهٔ تحریر درآورد و باترجمهٔ آثار شکسپیر، بالزاک، رومن رولان و شولوخوف و نگارشِ خاطرات و تجربیاتش از زندانهای دههٔ ۱۳۵۰، به خدمات ادبی خود ادامه داد. شهرت وی از زمان سردبیری هفتهنامهٔ کتاب هفته و سپس ریاست کانون نویسندگان آغاز شد.
فهرست
خانه پدری
از دهانه چاه
آواز چوپان
رودرروی و بیگانه
...و خاک تشنگی بود
شهر خدا