دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پنج داستان + سه مقاله دیگر + هفت مقاله ؛ سه کتاب در یک مجلد

پنج داستان + سه مقاله دیگر + هفت مقاله
-27 %
پنج داستان + سه مقاله دیگر + هفت مقاله ؛ سه کتاب در یک مجلد
  • موجودی: موجود
  • مدل: 200808 - 120/6
  • وزن: 0.80kg
1,600,000 ریال
2,200,000 ریال

پنج داستان + سه مقاله دیگر + هفت مقاله 

نویسنده: جلال آل احمد
ناشر: رواق - امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 87 + 110 + 145
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1357 _ 1356 - دوره چاپ: 3 _ 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده

 

مروری بر کتاب

پنج داستان

پنج داستان عنوان یکی دیگر از مجموعه‌داستانهای جلال آل‌احمد است که سه داستان اول آن درواقع مجموعه‌ای ایپیزود گونه هستند و هرکدام به چند ماجرا از زندگی راوی داستان که پسربچه‌ای به‌نام عباس، پسر یک آخوند است.

داستان اول با عنوان گلدسته‌ها و فلک شرح شیطنتها و کنجکاویهای کودکانه عباس است. حس کنجکاوی کودکانه مدام او را تحریک می‌کند که از گلدسته نیمه‌کاره مسجد کنار مدرسه بالا برود و برای رسیدن به این هدف؛ خطراتش را هم به‌جان می‌خرد و حتی از فلک‌شدن ناظم مدرسه هم ترسی به خود راه نمی‌دهد و وقتی موفق می‌شود، مجازاتش را هم به‌راحتی می‌پذیرد. راه‌یافتن و رفتن به بالای گلدسته تمام ذهنش را پر کرده و برایش به‌صورت یک هدف درآمده است....

بدیش این بود که گلدسته های مسجد بدجوری هوس بالا رفتن را به کله آدم می زد. ما هیچکدام کاری به کار به کار گلدسته ها نداشتیم.
اما نمی دانم چرا مدام تو چشممان بودند. توی کلاس که نشسته بودی و مشق می کردی، یا توی حیاط که بازی می کردی و مدیر مدام پاپی می شد و هی داد می زد که: اگه آفتاب می خوای این ور، اگه سایه می خوای اون ور.


فهرست

گلدسته‌ها و فلک
جشن فرخنده
خواهرم عنکبوت
شوهر آمریکایی
خونابه‌ی انار


سه مقاله دیگر

آل‌احمد در سال ۱۳۲۳ به حزب توده ایران پیوست و عملاً از تفکرات مذهبی دست شست. دوران پر حرارت بلوغ که شک و تردید لازمه آن دوره از زندگی بود، اوج‌گیری حرکت‌های چپ گرایانه حزب توده ایران و توجه جوانان پرشور آن زمان به شعارهای تند وانقلابی آن حزب و درگیری جنگ جهانی دوم عواملی بودند که باعث تغییر مسیر فکری آن احد شدند.
در سال ۱۳۲۴ با چاپ داستان «زیارت» در مجله سخن به دنیای نویسندگی قدم گذاشت و در همان سال، این داستان در کنار چند داستان کوتاه دیگر در مجموعه «دید و بازدید» به چاپ رسید.

آل‌احمد که از دانشسرای عالی در رشته ادبیات فارسی فارغ التحصیل شده بود، او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن دوری جست و به قول خودش «از آن بیماری (دکتر شدن) شفا یافت.»

در سال ۱۳۲۶ به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در همان سال، به رهبری خلیل ملکی و ۱۰ تن دیگر از حزب توده جدا شد. آن‌ها از رهبری حزب و مشی آن انتقاد می‌کردند و نمی‌توانستند بپذیرند که یک حزب ایرانی، آلت دست کشور بیگانه باشد. در این سال با همراهی گروهی از همفکرانش طرح استعفای دسته جمعی خود را نوشتند.
در سال ۱۳۲۶ کتاب «از رنجی که می‌بریم» چاپ شد که مجموعه ۱۰ قصه کوتاه بود و در سال بعد «سه تار» به چاپ رسید. پس از این سال‌ها آل‌احمد به ترجمه روی آورد. در این دوره، به ترجمه آثار «ژید» و «کامو»، «سارتر» و «داستایوسکی» پرداخت و در همین دوره با دکتر سیمین دانشور ازدواج کرد.
«زن زیادی» نیز به این سال تعلق دارد.

در طی سالهای ۱۳۳۳ و ۱۳۳۴ «اورازان»، «تات نشین‌های بلوک زهرا»، «هفت مقاله» و ترجمه مائده‌های زمینی را منتشر کرد و در سال ۱۳۳۷ «مدیر مدرسه» «سرگذشت کندوها» را به چاپ سپرد. دو سال بعد «جزیره خارک - در یتیم خلیج» را چاپ کرد. سپس از سال ۴۰ تا ۴۳ «نون و القلم»، «سه مقاله دیگر»، «کارنامه سه ساله»، «غرب زدگی» «سفر روس»، «سنگی بر گوری» را نوشت و در سال ۴۵ «خسی در میقات» را چاپ کرد و هم «کرگدن» نمایشنامه‌ای از اوژان یونسکورا. «در خدمت و خیانت روشنفکران» و «نفرین زمین» و ترجمه «عبور از خط» از آخرین آثار اوست.

آل‌احمد در صحنه مطبوعات نیز حضور فعالانه مستمری داشت و در این مجلات و روزنامه‌ها فعالیت می‌کرد.
نکته‌ای که در زندگی آل‌احمد جالب توجه است، زندگی مستمر ادبی او است. اگر حیات ادبی این نویسنده با دیگر نویسندگان هم‌عصرش مقایسه شود این موضوع به خوبی مشخص می‌شود.این نویسنده پر توان که همواره به حقیقت می‌اندیشید و از مصلحت اندیشی می‌گریخت، در اواخر عمر پر بارش، به کلبه‌‌ای در میان جنگل‌های اسالم کوچ کرد.
جلال آل‌احمد، نویسنده توانا و هنرمند دلیر به ناگاه در غروب روز هفدهم شهریور ماه سال ۱۳۴۸ در چهل و شش سالگی زندگی را بدرود گفت...

فهرست

ورشکستگی مطبوعات
چند نکته در باب زبان و خط فارسی
بلبشوی کتابهای درسی


هفت مقاله 

هدایت را تا زنده بود کسی نشناخت . چون در همه ی محافلی که با او نشست و برخاست داشتند ، مرگ او به عنوان غیر مترقب ترین وقایع تلقی شد .

شاید هیچکس او را جدی نگرفت . همه با مسخرگیهای او ، با شکلکی که در مجامع به صورت می گذاشت ، بیشتر انس داشتند تا با خود او و آنچه درون او « همچون خوره می خورد » و در سکوت او را به نیستی می کشاند.

فهرست

هدایت بوف کور
مشکل نیما یوشیج
سفرنامه ای از یونان امروز
در زندانهای راکفلر
سلمانی زنش را کشته
عروس داماد برج ایفل

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات