- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 177912 - 28/2
- وزن: 0.50kg
پلورالیسم دینی ؛ راه های آسمان
نویسنده: عدنان اصلان
مترجم: انشاء الله رحمتی
ناشر: نقش جهان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 454
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کثرت ادیان از نگاه جان هیک و سید حسین نصر
نویسنده در بخش نخست این کتاب به بیان زندگینامههای فکری "جان هیگ" و "سید حسن نصر" و اندیشههای این دو متفکر پرداخته است. وی در فصل دوم به منظور تبیین و توضیح دربارهی زمینه یا صنایع آرای این دو متفکر تلاش میکند بدین صورت که اوصاف آن منزل و ماوای فکری و معنویای را که خود این متفکران و اندیشههای آنها در آن بالیدهاند به تصویر کشد.
وی در فصل سوم به بیان نقش معرفت قدسی و غیرقدسی در مرتبط ساختن انسانها و عالم هستی با امر غایی یا مرتبط ساختن امر غایی با انسانها و عالم هستی پرداخته است در فصل چهارم عواملی بررسی میشود که حاکی از نیاز به رویکردی کثرتگرایانه در دین است. در فصل پنجم معقولیت اعتقاد به رویکردی حقیقتا کثرتگرایانه، در عین اعتقاد به یک واقعیت متعالی و التزام به هنجارها و ارزشهای یک دین مشخص، بررسی و تبیین شده است. "مسیحیت و اسلام: جلوههای امر غایی"، "گفت و گوی حضوری هیک و نثر" دو مبحث پایانی کتاب هستند.
پلورالیسم و گفت وگوی بین ادیان از جمله مباحث حساس و پرمناقشه جامعه اسلامی امروز ماست. آنچه پیش روی دارید، گفت وگوی آقای جان هیک و سیدحسین نصر درباره ادیان و مفهوم ذات غایی است، از آن جا که این گفت وگو دارای نکات قابل توجه و تأمل زیادی است، لذا، مجله معرفت آن را به علاقه مندان این گونه مباحث تقدیم می دارد تا ضمن کمک به رشد و غنای فرهنگ جامعه، زمینه نقد و بررسی آن نیز فراهم گردد.
به نفع کسانی که تصور می کنند که در سده آتی، دین یکی از نیروهایی است که بر امور جهان سیطره خواهد یافت، شواهد و قرائن فراوانی وجود دارد. این ادعا موقعی به حقیقت نزدیک تر می شود که پی ببریم ما هنوز ایدئولوژی ای را نیافته ایم که بر سوسیالیزم به طور اساسی صحه بگذارد. در این صورت، ست های بزرگ نوع بشر نظیر اسلام، مسیحیت و یهودیت ناگزیرند به تلاش دیگری مبادرت ورزند تا بینش جدید و مجموعه ای از نظام ای ارزشی تازه ای به نسل های آینده ارائه دهند. اما، برای تبادل آراء و ارزش ها در بین ادیان، مکالمه بین الادیان ابزاری اجتناب ناپذیر و ضروری خواهد بود که از رهگذر آن افراد می توانند اصول مربوط به صلح و آشتی را برای جامعه جهانی به دست آورند.
این مصاحبه جان هیک، مبلغ پلورالیزم دینی، با سیدحسین نصر، فرزانه مسلمان، نمونه ای از تبادل نظر است که می تواند ثمرات مکالمه را به معنای دقیق آن نشان دهد. هر چند خود مصاحبه در ارتباط با یک رساله دکتری در باب پلورالیزم دینی انجام گرفته، موضوعات مورد بحث بسیار درخور عموم خوانندگان است .
کتاب دارای پنج فصل است که هر فصل به موضوعی توجه داشته است. در بخش اول به بیان زندگینامههای فکری "جان هیگ" و "سید حسن نصر" و اندیشههای این دو متفکر پرداخته است. در فصل دوم به منظور تبیین و توضیح دربارهی زمینه یا صنایع آرای این دو متفکر، تلاش میکند بدین صورت که اوصاف آن منزل و ماوای فکری و معنویای را که خود این متفکران و اندیشههای آنها در آن بالیدهاند به تصویر بکشد.
مولف در فصل سوم به بیان نقش معرفت قدسی و غیرقدسی در مرتبط ساختن انسانها و عالم هستی با امر غایی یا مرتبط ساختن امر غایی با انسانها و عالم هستی پرداخته است. در فصل چهارم عواملی بررسی میشود که حاکی از نیاز به رویکردی کثرتگرایانه در دین است. در نهایت، در فصل پنجم معقولیت اعتقاد به رویکردی کثرتگرایانه، در عین اعتقاد به یک واقعیت متعالی و التزام به هنجارها و ارزشهای یک دین مشخص، بررسی و تبیین شده است.مباحث پایانی کتاب شامل: "مسیحیت و اسلام: جلوههای امر غایی"، "گفت و گوی حضوری هیک و نثر" می باشند.