- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181984 - 113/4
- وزن: 0.60kg
پستانداران ایران
نویسنده: اسماعیل اعتماد
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 226
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1348 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
مصور - نقشه
خفاشهای ایران و کلید تشخیص آنها
خفاشان با بیش از 1,300 گونه شناختهشده، بعد از جوندگان، پرگونهترین راسته پستانداران هستند. تاکنون حضور بیش از 50 گونه خفاش متعلق به 8 خانواده از ایران گزارش شده است که به طور سنتی یک گونه از آنها در زیرراسته کلانخفاشان و بقیه در زیرراسته خردخفاشان ردهبندی میشوند (در ردهبندی جدید بر اساس تحلیل ژنتیک مولکولی،خانوادههای خفاشهای میوهخوار، خفاشهای دمموشی، خفاشهای بینیبرگهای و خفاشهای نعلاسبی در زیرراسته Pteropodiformes و خانوادههای خفاشهای دمآزاد، خفاشهای دمغلافدار، خفاشهای شامگاهی و خفاشهای بالخمیده در زیرراسته Vespertilioniformes قرار میگیرند.)
این میزان تنوع فون خفاشان در ایران بسیار چشمگیر و حتی از کل قاره اروپا نیز بیشتر است. افزایش تنوع خفاشهای ایران هم نتیجه شناسایی گونههای جدید و هم نتیجه شناسایی گونههای پنهانی است که در نتیجه تحلیلهای مولکولی کشف شدهاند و اغلب در گذشته زیرگونه به شمار میآمدند.
با وجود تنوع بالای خفاشها در ایران 11 گونه، تنها از 1 یا 2 نقطه گزارش شدهاند. تنها 12 گونه از خفاشهای ایران از بیش از 25 نقطه گزارش شدهاند و میتوان آنها را فراوان دانست. همانطور که در نقشههای پراکندگی گونههای خفاش در ایران دیده میشود، عمده گزارشها متعلق به شمال و غرب کشور در امتداد 2 رشتهکوه البرز و زاگرس است.
بیشترین تنوع خفاش از استانهای فارس، خراسان رضوی و اردبیل گزارش شده و وسیعترین پراکندگی (بر اساس واحدهای مدیریتی استانی) متعلق به گونههای خفاش مایوتیس گوشموشی کوچک (Myotis blythii)، خفاش پیپیسترل کول یا بالسفید (Pipistrellus kuhlii)، خفاش پیپیسترل (P.pipistrellus) و خفاش نعلاسبی بزرگ (Rhinolophus ferrumequinum) است...