- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157843 - 96/2
- وزن: 0.50kg
پساتوسعه
نویسنده: آرام ضیائی
مترجم : موسی عنبری,ابوذر قاسمی نژاد,میلاد رستمی
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 418
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نظریه، عمل، مسائل و چشم اندازها
نویسنده در کتاب پساتوسعه به کندوکاوی در مورد این نحلهٔ فکری میپردازد. او در کتابش مرور مختصری بر تاریخچه مکتب پساتوسعه و نگاهی اجمالی به مهمترین بحثهای مطرح شده منتقدان این مکتب دارد.
مؤلفههای پساتوسعه اغلب گرفتار اشتباهات زیر هستند: نتیجهگیریهای غیرمنطقی (مثلاً شکست یک پروژه را دستاویزی برای سرزنش کل توسعه قرار میدهند)، تقابلهای بیهوده و غیرمفید (مثلاً میگوید مدرنیته بد و ضدمدرنیته خوب است)، استنتاجهای نادرست (مثلاً میگوید مسائل کشورهای فقیر همواره و در همهجا نتیجهٔ فریبکاری سرمایهداری یا توسعه هستند)، رومانتیسیسم بیاساس (مثلاً القا میکند که اغنیا خشکدست هستند و در عوض، فقط فقرا مهماننواز و سخاوتمندند)، بیریا (بر سادگی در زندگی تاکید میکند)، خطمشیهای سیاسی توجیهناپذیر (مثلا میگوید اگر بخواهیم همهٔ ما میتوانیم مانند ماهاتما گاندی زندگی کنیم)....
این کتاب نه پسا توسعه را دارویی برای درمان امراض معرفی می کند و نه آن را به عنوان آخرین مأمن وحشی های نجیب رد می کند. پسا توسعه نوعی بازاندیشی در روابط شمال - جنوب است که قدرت انتقادی و برساختی چشمگیری دارد و باید در طول زمان بیشتر مورد پالایش و بحث قرار گیرد.
در فصل دوم، آرتور اسکوبار، مدافع برجسته پسا توسعه در مقاله (پسا توسعه به منزله مفهوم و عمل اجتماعی)، مقدمه ای ژرف برای تفکر پسا توسعه فراهم می کند و آن را انتقادی پسا ساختار گرا از توسعه می خواند. وی این تفکر را در زیر مجموعه مطالعات توسعه قرار می دهد و نکات متعدد منتقدان را می پذیرد. برای تشریح نظریه پسا توسعه، باید به تحلیل بدیل های توسعه، مسائل نظری و عملی و طراحی چشم اندازهای پسا توسعه بپردازیم.
فهرست
نظریه
مسائل
عمل
چشماندازها