دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پرچمدار حماسه جنوب صولت الدوله قشقایی

پرچمدار حماسه جنوب صولت الدوله قشقایی
درحال حاضر موجود نمی باشد
پرچمدار حماسه جنوب صولت الدوله قشقایی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 157844 - 55/1
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

پرچمدار حماسه جنوب صولت الدوله قشقایی

نویسنده: منوچهر کیانی
ناشر : کیان نشر

زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 220
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 4

کمیاب - کیفیت :  نو

 

مروری بر کتاب

پژوهش ، عکس ، اسناد ، مدارک

کتاب به شرح زندگی اچتماعی- سیاسی “صولت‌الدوله قشقایی “ اختصاص دارد. گفتنی است، اسماعیل خان قشقایی معروف به “صولت‌الدوله “یا “سردار عشایر “ در جوانی میان ایل به رشادت مشهور بود. در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه به او لقب “صولت‌الدوله “ داده شد. در مقام سرپرستی ایل به نیابت از پدرش که رئیس ایل بود، در برقراری امنیت جنوب و حفظ استقلال کشور و به ویژه مبارزه با مداخلات انگلیس و پلیس جنوب کوشا بود.

در دوره‌های پنجم و ششم مجلس شورای ملی از جهرم به وکالت انتخاب شد. سیاست با سیاست “تخته قاپو کردن عشایر“ اجباری از سوی رضاشاه مخالفت و تحرکات عشایر را برانگیخت و به همین بهانه “صولت‌الدوله “دستگیر و در تهران زندانی شد. اما شدت گرفتن شورش عشایر قشقایی دولت مرکزی را وادار به آزادی صولت‌الدوله نمود. در دوره هشتم مجلس نیز، صولت‌الدوله از جهرم و پسرش ناصرخان از آباده به نمایندگی انتخاب شدند. اما در سال ۱۳۱۱با وفات حسن مستوفی‌الممالک، پدر و پسر علی‌رغم اینکه نماینده مجلس بودند و مصونیت داشتند، بازداشت و زندانی شدند. سرانجام، سردار عشایر در اواخر سال ۱۳۱۱در ۵۹ سالگی در زندان قصر درگذشت.

در فصل اول شمه‌ای از خصوصیات صولت‌الدوله، پیشینه و اجداد صولت‌الدوله و وقایع مهم تاریخی در ایل قشقایی از سال۱۱۹۷ تا ۱۲۹۸ شمسی بیان شده است.در فصل دوم این مباحث آمده است: انقلاب مشروطیت و ایل قشقایی، جبهه‌های مخالف و موافق مشروطیت در شیراز، قتل عام مشروطه خواهان قشقایی، اولین نماینده مجلس از ایل قشقایی، اتحاد مثلث و حمایت عشایر از انقلاب مشروطیت، نقش صولت‌الدوله در آرامش بختیاری‌ها و قشقایی‌ها، مخالفت صولت‌الدوله با معاهده سران ضد مشروطه، اغتشاش در فارس و دخالت دولت انگلیس، چگونه ضد مشروطه‌ها به زانو درآمدند؟جناح بندی‌ها و پیروزی انگلیس، اسنادی از حمایت مردم ایل قشقایی در جریان مشروطیت.

موضوع فصل سوم جنگ صولت‌الدوله با انگلیسی‌ها است.در فصل چهارم اسناد و مدارک مربوط به جنگ صولت‌الدوله با انگلیسی‌ها به طبع رسیده است.در آخرین فصل نیز، نظر برخی افراد و منابع تاریخی درباره صولت الدوله آمده است. کتاب با عکس‌هایی از صولت‌الدوله همراه شده و با تصویر تعدادی از اسناد به پایان می‌رسد .

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات