- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164160 - 63/5
- وزن: 0.20kg
پرتو حقیقت
نویسنده: اوتار مهربابا
ناشر: انجمن دوستداران مهربابا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 62
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مهربان شهریار ایرانی (مهربابا) در 25 فوریه 1894 ساعت 5 صبح در شهر پونای هند به دنیا آمد. در سن 19 سالگی به ادراک خدایی دست یافت. او در اوایل دههی 1920 در قالب یک مرشد روحانی سفرهای خود را با کشتی آغاز نمود. در 10 جولای 1925 سکوت خود را شروع نمودند و تا پایان زندگی فیزیکی خود دیگر سخن نگفتند.
در این دوران او برای برقراری ارتباط با دیگران ابتدا مطالب خود را مینوشت بعد از مدتی این شیوه را رها کرد و از طریق یک تخته الفبا و با اشارهٔ انگشتان به حروف، مطالب خود را دیکته میکرد. پس از مدتی این شیوه را نیز رها کرد و از طریق حرکات ویژه دست با دیگران ارتباط برقرار مینمودند.
مهربابا گفتهاست که سکوت او به عنوان یک تمرین معنوی نبودهاست بلکه صرفاً در ارتباط با کار جهانی وی بودهاست. ناتوانی انسان در زندگی کردن بر اساس سخنان خداوند، تعالیم آواتار را بیهوده نشان میدهد. به جای عمل کردن به رحم و شفقتی که او آموزش داده بود، انسان به نام او جنگها برپا کردهاست. به جای زندگی متواضع، خلوص و حقیقت کلام، انسان راه نفرت، طمع و خشونت را انتخاب کردهاست. از آنجا که انسان نسبت به اصول و احکامی که توسط خداوند در گذشته مقرر شدهاست ناشنوا بودهاست، در این شکل فعلی تجسم روح خدا، من سکوت میکنم....
مهمترین دیدگاه فراطبیعی مهربابا در کتاب «خدا صحبت میکند» شرح داده شدهاست. کیهان شناسی او شامل مفاهیم و اصطلاحاتی از ودانتا، تصوف و مسیحیت است.بابا مفهوم بی همزادی را تأیید کرد؛ دیدگاهی که میگوید دوگانگی یا خلقت توهم است و هدف زندگی تحقق آگاهانه یگانگی مطلق ذات خداوندی در همه موجودات جاندار و بی جان و همه چیز است. مهربابا خدا را به اقیانوسی بینهایت و بیکران تشبیه میکند که تنها واجد الوهیتی ناخودآگاه - و بیخود از خویشتن است.
چرا که این حالت ناخودآگاهی هیچ معنایی از شناخت از خود ندارد. از این منظر، خداوند میخواست خود را بشناسد و پرسید: "من کیستم؟" در پاسخ به این سؤال، آفرینش به وجود آمد و در مقایسه، با قبل که اقیانوسی آرام و بیکران بود هماکنون پر از تحرک، تبدیل به قطرات بیشماری از خود یا همان ارواح شده بود. بابا اغلب اظهار میداشت: "شما پاسخ همه پرسشهای خود را در کتاب "خداوند سخن میگوید" پیدا خواهید کرد. کتاب را بهطور کامل مطالعه و آن را جذب کنید.
در طول اجتماعات اولیه حلقه و پیروان نزدیک مهربابا، او در موضوعات مختلف معنوی تعالیمی داشت. بین سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۴۳، به درخواست شاهزاده نورینا ماچابلی، یکی از اولین دوستداران غربی او، مهربابا مجموعهای از این گفتمانها را در مجله مهربابا در چارچوب الفبایی (مختص به خودش) به رشته تحریر درآورد.
این تعالیم توسط شاگردان نزدیک بابا با توجه به نکاتی که توسط وی عنوان شده بود ردنویسی شد که بسیاری از جنبههای زندگی معنوی را مورد ملاحظه قرار میداد و مسیری عملی و ساده را برای جویندگان معنویت ارائه میکرد. در طول آن سالها، حداقل یک گفتمان (تعلیم) ماهانه در مجله چاپ میشد. چاکرادهار دارنیدهار دشموخ، شاگرد نزدیک مهربابا، گفتمانها را گردآوری و ویرایش میکرد.
بین سالهای ۱۹۳۹ و ۱۹۵۴ در هند، تألیفی پنج جلدی تحت عنوان سخنان مهربابا چندین بار چاپ شد. در ۱۹۶۷ بابا شخصاً بر ویرایش و انتشار نسخه سه جلدی جدید از گفتمانها، که به عنوان ششمین ویرایش معروف شد نظارت کرد.[۴۳] ۷ نسخه از گفتمانها بهطور گسترده در دسترس بود و برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ منتشر شد (پس از مرگ بابا) و شامل تغییرات ویرایشی متعددی بود که همگی آنها مورد تأیید بابا قرار نگرفته بود.
هفت حقیقت مهربابا
وجود، عشق، ایثار، کناره گیری، دانش، کنترل و تسلیم
مهربابا اهمیتی برای فرقههای مذهبی، اصول فلسفی، سیستمهای مسلکی و انجام تشریفات و رسوم دینی قایل نیست بلکه او برای درک هفت حقیقت زیر اهمیت قایل است :
۱- تنها وجود حقیقی، هستی خداوند یکتا و واحد است که خود حقیقی هر نفس محدود میباشد.
۲- تنها عشق حقیقی، محبت برای خداوند لایتناهی است که اشتیاقی شدید برای مشاهده، شناخت و وحدت با این حقیقت یعنی خدا به وجود میآورد.
۳- تنها ایثار حقیقی، آن است که به دنبال این عشق همه چیز، بدن، فکر، مقام، رفاه و حتی خود زندگی هم فدا گردد.
۴- تنها کنارهگیری حقیقی، آن است که حتی در حین انجام وظایف دنیوی از تمامی افکار و آرزوهای خودخواهانه دوری شود.
۵- تنها دانش حقیقی، این دانش است که خداوند در ضمیر افراد خوب و بد، اولیا و گناهکاران موجود است. این دانش مستلزم این است که چنانچه موقعیت ایجاب کند به طور مساوی بدون انتظار پاداش به همه کمک کنید و اگر مجبور شدید که در مشاجرهای شرکت کنید بدون کوچکترین اثری از دشمنی یا نفرت عمل نمایید. با احساس برادرانه و خواهرانه نسبت به همنوع در خوشبخت نمودن آنها کوشا باشید و با پندار، گفتار و کردار به کسی آزار نرسانید حتی به آنهایی که به شما آزار میرسانند.
۶- تنها کنترل حقیقی، جلوگیری نفس از غرقه شدن در امیال پست است که تنها راه پاک شدن کامل شخصیت است.
۷-تنها تسلیم حقیقی، آن است که سکون توسط هیچ موقعیت نا مساعدی بهم نخورد و فرد در میان همه نوع مشقات با آرامش کامل به مشیت خداوند تسلیم باشد.